Asperges: Eat Your Greens

Laten we de aspergetijd niet vergeten!

Mijn ouders wonen in Brabant, de plek waar Corona overheerst. We bellen elkaar om de dag en elke keer als ik zie dat ze bellen, denk ik maar één ding: Laat alsjeblieft nog veilig zijn. De laatste keer vertelde ze me dat ze toch op asperges was uit gegaan. Vers bij de boer halen en tja ik weet, dat zijn de lekkerste. Stan & Co kunnen helaas het gerecht niet serveren in hun restaurant, maar delen graag hun asperge-risotto met ons. Lees mee;)!

Eat your greens
Het Hollandse goud kan STAN&CO op dit moment niet serveren, maar de boeren die deze zalige groente verbouwen, hebben dit niet voor niets gedaan. Loop de asperges dus niet voorbij in de supermarkt, maar neem ze mee naar huis. Ga voor de klassieke bereiding of wees lekker creatief. Een asperge risotto met een krokant eitje, please.

Benodigdheden asperge risotto (4 personen)
500 g asperges
1,5 liter water
50 g roomboter
½ citroen
500 g risotto rijst
1,5 kookvocht van de asperges
500 gr mascarpone
50 ml olijfolie
10 g knoflook
150 g gesnipperde ui
4 eieren
50 g panko
100 ml eiwit
50 g bloem

Bereidingstijd: 1 uur

  1. Schil de asperges twee maal en snijd mooi gelijkmatig af. Breng het water aan de kook en voeg daar boter, citroen en zout aan toe en kook de schillen en kontjes mee.
  2. Vang het kookvocht op en gaar hier de asperges in. Laat ze 1 minuut doorkoken en in het kookvocht afkoelen.
  3. Verwarm het kookvocht zonder asperges opnieuw. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie en zet de rijst aan tot het glazig is.
  4. Blus af met de aspergebouillon tot het geheel net onder staat. Blijf dit langzaam roeren en voeg beetje bij beetje het vocht toe.
  5. Controleer tussendoor op gaarheid – de rijst mag nog een beetje bite hebben.
  6. Als het mooi gaar is, roer je de mascarpone door en twee asperges in kleine stukjes.
  7. Kook de eieren in 3 minuten zacht gaar. Pel ze en rol door het bloem. Vervolgens door het eiwit en de panko. Frituur de eieren 2 à 3 minuten.
  8. Schep de risotto in het midden van een bord. Steek de overige asperges erin en leg daar een krokant eitje op.

Eet smakelijk!

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een reactie