Huis, tuin en keuken in Dubai: de inrichting met Sukhi

Chique gezegd: interior design in Dubai.

Kan ik kort over zijn: het is anders. Anders dan wij gewend zijn, maar dat heeft ook wel wat. We zitten ruim 5.500 km verderop en daar zijn de dingen gewoon anders. Daarom overigens niet minder leuk. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om al die verschillende culturen hier op te snuiven en voel me een bevoorrecht mens dat wij hier mogen zijn. Naast ons wonen locale mensen, aan de andere kant Zuid-afrikaanse en aan de overkant Engelse. Super toch?!

Ik ben heel blij met ons huis. Het is zeker een huis waar ik in Nederland heel graag met een witkwast doorheen zou willen lopen, maar op de één of andere manier ben ik hier toch blij, voel ik me thuis, en vind ik het gewoon mooi. Het is koel, de tuin is pittoresk te noemen met de beginnende wildbloei met allerlei gekleurde bloemen en struiken en de portugees-achtige tegeltjes zijn echt wel cute. Nee, had ik in Nederland ook niet gekozen, maar hier vind ik het mooi. Echt. Ook wil ik even ons ornament in te tuin een waardige plek in deze blog geven. Typisch Arabisch, met licht en nepgrasje, maar so what…. het licht en het gekabbel ’s avonds is echt wel gezellig. Het hoort bij ons huis.

Binnen ben ik toch wel even zelf aan de gang gegaan. Met wat nieuwe kleden, gordijnen en wat planten is het echt een fijn huis geworden. De glimmende muren en de bruine kozijnen, deuren en keuken: in Nederland misschien niet echt stylisch verantwoord, maar hier weer gewoon prima! Het huis is koel, ruim en het licht in huis is fantastisch. Met weinig geld, veel heen en weer gerij naar de Ikea,  en de spullen die we uit Nederland hebben meegenomen is dit gewoon ons thuis geworden. En echt: het lijkt wel of de meubels hier nog beter tot hun recht komen. Zou het het licht zijn? Of is het gewoon de “aura” in het huis? Het voelt fijn… en zo moet het ook zijn. Dat is toch wat je huis “thuis” maakt?

Alle kamers zijn hier zo achterlijk groot, zo groot dat je ze niet eens gevuld krijgt. Het eerste wat we dan ook gedaan hebben is voor de kinderkamers Queen-size bedden kopen, ook om het geluid wat te dempen. Het kelemkleed* via Sukhi van Eva heb ik ook uit Nederland mee genomen en ideaal in haar kamer, al is het maar door de vrolijke kleur. Al verander ik regelmatig de kleden en accessoires en ligt dit kleed ook regelmatig in de woonkamer. Dit kleed matched namelijk op de één of andere manier in alle kamers ondanks de felle paarse kleur omdat de rest van alle meubels heel neutraal zijn. Ik vind hem ook echt top en had heel graag een hele grote onder mijn eettafel gehad. Maar ja…. ik heb net mijn eerste Chanel-tas gekocht en daar zit mijn spaargeld in, dus ik moet nog even geduld hebben want echte patchwork kleden koop je voor je leven en die kleden zijn behoorlijk aan de prijs, het is namelijk ook echt handwerk. En zelf vind ik dat die kleden met het slijten van de jaren alleen maar mooier worden. Sukhi heeft regelmatig goede aanbiedingen, dus mocht je er eentje zoeken check dan even hun website. Tijdens het maken van de foto’s was Mom (de kat) erg druk met in de weg liggen, dus vandaar dat ze overal op staat.

Iedere slaapkamer heeft hier een eigen badkamer: ook iets wat wij in Nederland niet gewend zijn, maar ik kan je zeggen: Ideaal! De master bathroom is een balzaal. Niet normaal zo groot, ik snap ook eerlijk gezegd niet zo goed waarom het zo groot moet, maar goed: het went. De badkamers van de kinderen zijn een stuk kleiner, maar nog steeds ruim. Bijna alle huizen in Dubai, zeker in onze compound, hebben een maidsroom. Wij hebben geen maid en gebruiken deze kamer, uiteraard ook met eigen badkamer als logeerkamer. Al wacht ik nog steeds om mijn eerste gast, die komt pas in februari 🙂

Anyway: Ik ben blij in mijn eigen “Wisteria Lane*). Nu nog hopen dat alle huizen hier snel verhuurd worden en dat het ook wat drukker gaat worden, want als ik dan één nadeel mag noemen, is dat nieuwbouw ook betekend dat er nog veel gebouwd wordt.

Maar ach…. wij “bouwen” ook nog aan onze toekomst hier, dus wij voelen ons hier “thuis”.

Mochten jullie het leuk vinden om mij op instagram te volgen: kijk dan even op Instagram pagina Mydutchdubai. Daar zie je hoe wij leven als expats in het mondaine Dubai.

Liefs uit Dubai,

Angelique

*Wisteria lane is de straat waarin Desperate Housewifes is opgenomen.

*Het roze/paarse kelemkleed van Sukhi is helaas niet meer leverbaar, Wel hebben ze nog het ongeverfde kleed HENNEP en MELISA in de collectie. Ik hebt dus echt een uniek Sukhi kleed in huis!

inrichting

inrichting

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord