Moodboard interieur- en tuintrends 2021

We hebben de eerste maand van het jaar nog maar net achter de rug. Februari doet zijn entree en toen van de week het eerste zonnetje lekker mijn achtertuin verblijdde met haar warme stralen kreeg ik alweer de kriebels.  We hebben vorig jaar een jacuzzi geplaatst en hopelijk gaan we daar aankomend seizoen weer veel plezier aan beleven.  Ik heb zin om de tuin weer in beetje op orde te maken alvorens het voorjaar zijn intrede doet. Heerlijk! Mijn favoriete seizoen is de lente. Je voelt gewoon dat alles opwarmt. Iedereen loopt weer lekker buiten en nou ja… je snapt geloof ik wel wat ik bedoel. In de lente krijg je gewoon overal weer zin in. En met hopelijk een versoepeling van de coronaregels kunnen we zo weer lekker aan de slag en naar de tuincentra en tuinmeubelwinkels..  Zolang dat toch nog niet kan: maak dan eerst eens een moodboard. Leuk om te doen en echt hartstikke handig.

Wat is nou precies een moodboard?

Een moodboard is een verzameling van plaatjes waar jij blij van word die dan bij elkaar een beeld geven van wat jouw stijl nou precies is. Er ontstaat dan vanzelf een sfeertje en is echt superhandig als je bijvoorbeeld je slaapkamer wilt veranderen of misschien wel je hele woonkamer of je tuin een opknapbeurt wilt geven geven of nieuwe  tuinmeubelen zoekt.

Verder is een moodboard ook heel handig als je gaat shoppen voor bijvoorbeeld accessoires, planten of een nieuwe  tuinbank. Wijk nooit af van je kleurenpalet of in ieder geval zo min mogelijk. Zo behoudt je de eenheid in je interieur of tuin.  Behalve handig  is het ook gewoon heel erg leuk om een moodboard te maken. Zin gekregen om zelf een moodboards te gaan maken? Met onze tips kun je lekker aan de slag!

Online of op papier?

Waar begin je? Ben je handig met een pc? Of ben jij meer een knutselaar? Bepaal dus eerst of je het liefst online of op papier je moodboard gaat maken. Er zijn verschillende programma’s te vinden waarmee je kunt werken. Is knippen en plakken meer jouw ding? Pak dan een groot stuk papier.

Hoe begin je een moodboard op papier?

Haal alle magazines tevoorschijn die iets te maken hebben met interieur en/of tuinen. Bijvoorbeeld VT Wonen, Stijlvol wonen, Eigen Huis en Interieur, maar pak ook de folders erbij van bijvoorbeeld Leen Bakker, Intratuin Karwei of de Kwantum. Dan is het gewoon een kwestie van knippen. Knip alle items uit die je leuk vind. Ook teksten en quotes die je aanspreken kun je uitknippen . Wil je nog een stukje verder gaan dan kun je ook nog kleur- en textielstalen bij elkaar zoeken zodat je echt de juiste look en feel krijgt. Verfstalen kun je gewoon halen bij de bouwmarkten.  Wat ook leuk is, is om behangstalen en vloerstalen toe te voegen zodat je echt een compleet totaalbeeld gaat krijgen.

Bekijk al je knipsels kritisch. Heb je drie banken, vier tafels en zes soorten planten uitgeknipt? Kijk dan welke het beste past bij de rest van je knipsels. Kijk bijvoorbeeld welke behang er het mooist bij de bank is, of de vloer.  Of welke loungebank er het beste bij welke straattegels passen. Pak dan een groot stuk papier of karton en probeer de plaatjes op een mooie manier op je karton of papier te plakken.  Op een gegeven zie je dan een stijl tevoorschijn komen waar je verder mee kunt gaan.  Je zult verbaasd staan hoe simpel dit eigenijk is en wat een rust het je geeft als je weet welke kan je op wilt met je interieur of tuin. Het voorkomt ook een heleboel miskopen. En dan heb ik gelijk nog een tip. Maak gelijk een foto van de moodboard. Die heb je dan bij je als je gaat winkelen en je kunt in bepaalde winkels zelfs advies vragen en laten zien wat je stijl is. Met bijvoorbeeld de tuinaanleg van planten is dat niet onbelangrijk.

Toch liever digitaal?

Het digitale moodboard maak je op de computer met programma’s zoals Photoshop, INDesign of gewoon lekker ouderwets in word. Haal plaatjes uit je fotoalbums, internet, Instagram, Pinterest en plaats die in je moodboards. Op Pinterest kun je natuurlijk ook een moodboard maken en daar al je favoriete pins inzetten. Maar kijk uit: het werkt verslavend. Je blijft kijken. Dit geeft lang niet zoveel rotzooi als het papieren moodboard maar voor mij werkt papier toch het lekkerst. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Succes!

X Angelique

 

 

 

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord