Wie de schoen past heeft geen blaren :)

Blijven er bij jou ook altijd schoenen in de kast staan omdat ze ergens knellen, je blaren krijgt of  lopen ze gewoon niet lekker? Geloof het of niet: je bent echt niet de enige met dit probleem. Veel vrouwen herkenen dit probleem maar al te duidelijk helaas. Zo irritant dat de schoenen prima zitten op het moment dat je ze koopt maar eenmaal thuis blijkt toch na eventjes dragen – en je ze natuurijk niet meer kunt retourneren – dat die schoenen helemaal niet zo lekker zitten als je had gehoopt en dat een dagje de stad in een helse toch gaat worden en een avondje dansen er ook duidelijk niet in zit. Balen! En het erge is: als je eenmaal weet dat die schoenen niet lekker zitten zul je ze ook niet zo snel aantrekken. Sommige schoenen moet je gewoon even uitlopen en die zullen uiteindelijk wel goed gaan lopen. Weer anderen zullen eeuwig in je kast blijven staan dus geef die maar weg na een jaar doelloos stof vangen. Je weet dan al dat je ze toch nooit meer gaat dragen. Daar kun je dan beter iemand anders blij mee maken.

De sneaker

Met een sneaker zul je niet zo snel problemen krijgen. Denk je dan he?! Maar ook daar kunnen letterlijk haken en ogen aan zitten. Denk aan blaren en andere ongemakken.De juiste schoenen kiezen voor het juiste evenement is al een goed begin. Denk aan sneakers als je lekker gaat wandelen. Maar…. trek dan niet gelijk je allernieuwste paar aan, beter pak je een lekker paar comfortabele schoenen uit de kast die al ingelopen zijn, ook kunnen ze tijdens een wandeling natuurlijk vies worden. Trek je je sneaker aan voor een rondje supermarkt of om te shoppen dan is dat een mooi moment om die nieuwe even in te lopen.

De hel die pump heet

En wat te denken van die pumps: vreselijk als je daar echt stukken op moet lopen. Al wil het oog natuurlijk ook wel wat. Een pump doet heel veel voor je houding. Je gaat automatisch rechter op staan en een pump laat je kuiten en benen er een stuk beter uit zien. En…. je bent gelijk een stuk langer waardoor je ook weer een stukkie slanker bent. Ook altijd fijn. Maar dat lopen: dat is natuurlijk wel een dingetje. Het lopen op hoge hakken is niet voor iedereen weg gelegd. Het blijft gewoon echt een kunst om natuurlijk op pumps te kunnen lopen. Wil je toch lengte creëren en er op en top vrouwelijk uit zien? Mijn tip zou dan zijn om wedges te kopen of eventueel een pump met een flinke plateauzool. Maar dan nog: het moet je ding zijn want als je er niet elegant op kunt lopen sla je wat mij betreft echt de plank finaal mis en word je het lachtertje van de avond. Ik kan het weten, ik ben dat lachtertje: want ik ben diegene die dus als een soort olifant in een porseleinen kast loopt als ik hakken draag. Ik doe het dus hoogst zelden! Een leuk elegant laarsje volstaat vaak ook. En…. tegenwoordig kom je ook wel met een kekke sneakers onder een jurk of rok.  Voor sommige events zijn hakken nou eenmaak wel een must. Dus dan zorg ik er in ieder geval voor dat mijn pumps van een goed merk zijn, met een goed voetbed en zacht leer. In mijn tas heb ik dan in ieder geval altijd van die opvouwbare ballerina’s zitten en blarenpleisters. Ook laat ik mijn man niet los, want dat is mijn houvast 🙂

Supercomfi

Crocs zijn natuurlijk enorm comfortabel en Bas Smit doet op dit moment zijn uiterste best om de Croc weer een beetje in het modebeeld te brengen. Hoe zeer ik hem ook snap: het kan natuurlijk eigenlijk niet he?! Maar als ik heel eerlijk ben liggen er bij ons in de caravan ook Crocs voor de kinderen en glippen ze nog steeds graag in deze lelijke dingen en lopen ze er het liefst de hele dag op. Zelf sla ik over. Als ik dan voor comfortabel ga blijf ik al jaren bij de Uggs. Mijn favoriet sinds jaar en dag. Heerlijk!  En ik ben niet de enige, want op het voetbalveld zie ik ’s ochtends genoeg moeders die kiezen voor comfort in plaats van koude voeten.

En… met Uggs heb ik gegarandeerd geen pijn in mijn voeten 🙂

Headerpic: Shutterstock

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord