Geen carnaval in 2021, wat nu?

Het afgelopen jaar was al helemaal geen feestje en het allerleukste feestje van het jaar is dit jaar ook helemaal van de baan. Geen carnaval dit jaar. Helaas. Voor heel veel mensen een bittere pil want dit is voor de mensen van onder de rivieren toch wel iets waar het hele jaar naar uitgekeken is.

Maar goed: niet dus! Geen carnaval in 2021.  2021 gaat het jaar in als het jaar zonder carnaval. Al lees ik in de kranten wel dat sommige steden wel iets doen aan carnaval, maar veel zal het niet zijn want we zitten nu nog midden in een lockdown en mogen we nagenoeg niks. Het hossen in een grote menigte en lekker lallend onder het genot van een biertje – of 10 – om elkaar heen hangen zit er dit jaar niet in. Ook de optocht die wij ieder jaar bezoeken met de kinderen zit er niet in. Jammer! Het is toch echt wel iets wat de geschiedenisboeken ingaat…

De verkleedkleding kan dit jaar doelloos in de kast blijven hangen. Of toch niet? Carnaval is toch zeker niet het enige feestje waarbij je je kunt verkleden? Hopelijk hebben we na de corona weer een hoop feestjes in het verschiet. Al zal dit waarschijnlijk langzaam op gang komen en zullen we eerst in kleine groepjes feestjes of verjaardagen mogen vieren.  Hopelijk volgen de grote evenementen en feesten dan ook weer zodat we ons weer lekker uit kunnen dossen. Zij het in normale  feestkleding of in verkleedkleding, want feestjes zijn vaak in een thema.  Ik weet dat niet altijd iedereen daar van gecharmeerd is en die het een crime vinden om zich te verkleden. Maar als je een uitnodiging hebt gehad waar een dresscode instaat, zul je je daar toch aan moeten houden. Reden genoeg om dus een leuke verkleedset te zoeken. Dat kan bijvoorbeeld bij feestkleding.nl of vraag eens rond bij je vriendinnen. Er zijn genoeg vrouwen die hele kisten met themakleding op zolder hebben staan.  Die mag je vast lenen.  Bij verkleedkleding.nl vind je ook allerlei accessoires om je themafeestje mee af te stylen. Van ballonnen tot slingers. Want die. moet je uiteindelijk letterlijk en figuurlijk zelf ophangen 🙂

Het laatste feestje wat wij hadden voor de corona uitbrak en we allemaal massaal aan de joggingpakken gingen, wat een heus thema-feestje. Het thema was Back to the 70’s waarin we ons heerlijk mochten uitdossen. Zo leuk om te zien dat iedereen zich ook altijd netjes aan de uitnodiging houdt en sommige mensen zagen er serieus uit om een ringetje door te halen.  Zelf had ik een enorm flower-power pak aan afgestyled met wat accessoires. Mijn man heeft gewoon in de kast bij mijn moeder gezocht en daar dit “nep”bontjasje gevonden. De broek heeft hij al jaren geleden gescoord op een rommelmarkt. Met een beetje moeite heb je zo een toffe outfit bij elkaar gevonden. Superleuk om te doen! En leuk voor de jarige om te zien dat je moeite hebt gedaan.

Zelf word ik dit jaar 50 en ben ik al aan het nadenken over een leuk feestje. Mits Corona het toelaat natuurlijk. Het thema weet ik al jaren. Maar dat hou ik nog even geheim. Want je weet nooit wie er meeleest  en het moet een verassing blijven.

X Angelique

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord