De vooroordelen over expatvrouwen in Dubai

ALS MILJONAIRSVROUW HEB JE HET BEST DRUK

Als ik alle wilde verhalen zou moeten geloven zouden wij al miljonair zijn geweest toen we nog geen stap hadden gezet in Dubai. Want…. je gaat toch alleen naar Dubai verhuizen voor het geld. En wat voor auto heb je? Zeker zo’n hele grote SUV? Met driver? En in huis hoef je toch ook niks te doen? Je hebt toch een maid?

Helaas….. niet alles is waar. I wish. Als we miljonair waren geweest had ik alweer thuis in Nederland gezeten. Hoewel….. Nee,  toch niet. Ik hou van mijn Dubai life. En zo lang zit ik er nog niet. Bij lange na nog niet lang genoeg om miljonair te zijn. Het eerste jaar heeft ons echt ontzettend veel geld gekost. Een herkenbaar iets voor alle expats. Het eerste jaar geef je echt alleen maar uit. Een auto bijvoorbeeld. Ik rij echt niet in zo’n grote auto. (oke, oke…. er zitten hier ook vrouwen in dit team die wel in zo’n enorme SUV rijden,  puur voor de veiligheid natuurlijk). Nee, ik heb gewoon een Volvo XC60, lekker degelijk en niet zo heel groot. Tweedehands ook nog eens. Dus dat valt tegen he?

Ik heb ook geen chauffeur. Zou ik heel graag willen hoor, want ik ken na een half jaar nog steeds de weg niet zo goed en ik ben een beetje bangig. Een driver zou voor mij ideaal zijn. O… ook zo’n leuke: toen wij huizen gingen bekijken (op Dubizzle) zag ik af en toe huizen met een driversroom. Ik dacht serieus dat dat een ruimte was om je golfspullen in op te ruimen, vond het al echt zo Dubai. Maar goed, blondie, het is de ruimte in het huis waar de chauffeur verblijft die jou of je kids van hot net her rijdt. Heb ik niet… helaas!

Een maid: Heb ik ook niet, maar die komt er wel. Na de zomer en ik kijk er naar uit. Waarom? In Dubai hebben wij geen netwerk, ik kan op niemand terugvallen, nooit met mijn man de hort op en ik wil ook af en toe naar Nederland terug, mijn 2 oudste kids bezoeken. Daar heb ik iemand voor nodig die voor de kids zorgt als mijn man er niet is. Iemand die vertrouwd voor ze is. Veel huizen in Dubai hebben dan ook een maidsroom. Heel normaal hier. Heel eerlijk gezegd hoop ik ook dat ze goed kan koken, want dat is nou eenmaal niet mijn sterkste punt. Zou heel fijn zijn voor de rest van het gezin! Lekkere curry’s enzo..

En nee… ik heb ook geen zwembad in de tuin. Valt eigenlijk best tegen allemaal he?!  Gewoon… net als in Nederland maar dan net iets anders. En de zon schijnt altijd!

*uiteraard is dit mijn eigen persoonlijke verhaal en zullen er vast veel vrouwen aan dit profiel voldoen 🙂

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord