Welke schilderijen passen bij je woonkamer?

Schilderijen vinden die in de woonkamer passen – de complete gids

De woonkamer is een van de belangrijkste kamers in huis. Het is de ruimte waar je veel tijd doorbrengt met je familie en vrienden. Het is ook een plek waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen na een lange dag op het werk. De woonkamer moet een ruimte zijn waar je je kalm, ontspannen en gelukkig voelt.
Dit artikel laat je zien hoe je schilderijen voor je woonkamer kunt vinden die passen bij het interieur van de woonkamer en deze ook mooier maken.

Hoe kies je welk schilderij bij je woonkamerinrichting past?

Schilderijen kunnen je woonkamerinrichting maken of breken. En het kiezen van het juiste schilderij is geen gemakkelijke taak. Er zijn veel factoren die je beslissing beïnvloeden, zoals de grootte van de kamer, de meubels en stoffen die je erin hebt en je persoonlijke voorkeur. Maar hoe kies je welke schilderijen bij jouw woonkamerinrichting passen?

Maak een inventaris, in gedachten of op papier, van al je woonkamermeubels, accessoires, wandkunst, sierlijsten en vloerkleuren. Tenzij je bereid bent deze voorwerpen te vervangen, moet de verfkleur die je kiest je bestaande inrichting aanvullen.

Bepaal wat voor sfeer je in je woonkamer wilt uitstralen en kies een thema. Het thema kan algemeen of specifiek zijn. Bijvoorbeeld, als je een elegante, rijk gedecoreerde kamer zoekt, is een diep rood of bruin misschien een goede keuze. Wil je echter dat je kamer licht en luchtig aanvoelt, dan zijn dit waarschijnlijk niet de juiste kleuren voor jou. Meer specifiek, als je je woonkamer in een nautisch thema wilt inrichten, dan kan een blauw-grijze en witte kleur geschikt zijn.

Overweeg de grootte van je kamer. Is je woonkamer klein, dan kunnen gedurfde kleuren de kamer kleiner doen lijken. Grotere kamers zijn wat flexibeler, en misschien wil je zelfs twee kleuren of meer gebruiken, afhankelijk van de grootte. Heb je een kleine woonkamer en sta je te popelen om een diepe magenta of bruin te gebruiken, overweeg dan een accentmuur te schilderen voor extra dimensie. Uitchecken akoestische schilderij is ook een verstandige optie om de grootte van de woonkamer aan te passen, althans de perceptie ervan!

Struin het internet af als je alle verschillende aspecten van je ruimte hebt overwogen. Veel fotogalerijen zijn georganiseerd per thema of ontwerp, terwijl andere zijn opgezet volgens kleurenschema.

Winkel rond bij bouwmarkten en neem onderweg veel verfstalen mee. Als je op zoek bent naar meerdere kleuren, neem dan een kopie van het kleurenwiel mee als referentie! Wanneer je je woonkamer inricht, wil je er zeker van zijn dat de kleuren van de schilderijen passen bij je interieur. Dit kan lastig zijn, vooral als je veel verschillende kleuren in je woonkamer hebt. In dit artikel laten we je zien hoe je het juiste schilderij kiest voor je woonkamerinrichting

Uitchecken akoestische schilderij is een nieuw type schilderij dat bij elke kleur in je woning zal passen. Het maakt het ook makkelijker om bijpassende kleuren te vinden die bij andere meubels en accessoires in de woonkamer passen.

Photo: Shutterstock

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord