Dresscodes in Dubai: de Maxi-dress is always a good idea

DRESS FOR THE OCCASION

Dubai bestaat voor 15 procent uit lokale bevolking, 85 procent van de inwoners in Dubai zijn expats. Dubai is dan ook behoorlijk westers te noemen en ook echt ingesteld op “ons”.

“Mag je wel autorijden? Mag je je schouders laten zien? Mag je alleen over straat? Mag je een bikini aan? Mag je werken?” En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit waren vaak de eerste vragen die ik kreeg nadat ik vertelde dat wij voor zeker 2 jaar zouden emigreren naar de stad Dubai.

Natuurlijk mag dat! Tijdens de ramadan zul je, en dat wil ik zelf ook gewoon uit respect, rekening moeten houden met de bevolking. Pas eten na zonsondergang in het openbaar of je gewoon terugtrekken in je hotelkamer of thuis om daar iets te snaaien of te drinken. Vorige maand waren wij voor een bliksembezoek in Dubai om wat zaken af te handelen en wij waren er precies tijdens de Ramadan en met 40 graden.  En ja… dat merkte we, maar het had ook echt iets moois en ik vond het geen enkel probleem mij aan te passen. Net als de kleding: in sommige gevallen word er van je verwacht dat je je schouders bedekt en dat je iets over je knie draagt. Als je erg van mode houdt zoals ik, heb je heus wel iets in de kast wat aan die omschrijving voldoet.

Alle andere maanden is de  gouden tip in Dubai toch wel de maxi-dress. Ideaal!. Ze zijn er met korte mouw, strapless, lange mouw en halters. Zorg dat je altijd een sjaal/pashima bij je hebt en je bent dressed voor elke occasion. Zelf heb ik deze maxi-dress nog geshopt bij Otto. Het printje doet ook een beetje 1001-nacht aan en past perfect bij de Dubai-mood waar ik nu in zit.

16127232
Ik vind deze kleuren zo mooi! Perfect voor Dubai.

 

Hét fashionitem in Dubai is trouwens een designer-bag. Ik heb echt ongekend veel vrouwen met belachelijk dure tassen gezien. Sommige droegen er zelfs twee, terwijl ik er voor eentje al jaren moet werken. Het werkt ook wel een beetje aanstekelijk. Samen met mijn dochter keken we onze ogen uit en gingen onze blikken naar andere vrouwen eerst uit naar de tas en dan naar de schoenen, want ook die waren “to die for” soms :).  Ik heb direct een mooie tas op mijn wishlist gezet. Daar ga ik dan gewoon voor sparen.

Liefs, Angelique

Wil je meer foto’s uit onze 3 daagse-trip naar Dubai zien: klik dan hier en volg ons op Instagram

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord