Eerste ontmoeting met ons huis in Dubai

Het gaat opschieten: nog een kleine 2 maanden en dan vertrekken wij definitief naar Dubai. We hebben een huis, onze meubels zijn er al, mijn man is er al…. en ik en de kinderen zitten nog thuis.

Gelukkig vliegen de verschillende maatschappijen regelmatig heen en weer en hebben we het zo gepland dat we elkaar zo vaak mogelijk zien. En lang leve Skype natuurlijk.

Ik heb heel veel dingen los moeten laten, zoals de keuze van een huis. Van afstand moest ik meebeslissen of dit ons huis zou worden ja of nee. Ik kan je zeggen: voor een neuroot en regelaar als ik is dit echt drama. Het liefst had ik foto’s van ieder hoekje en iedere lichtinval gezien, maar helaas: ik moest het doen met met wat foto’s en een filmpje. Gemaakt door een man….. die naar hele andere dingen kijkt dan een vrouw.  Volgende week vlieg ik naar Dubai en zal ik voor de eerste keer ons huis zien. Heel raar, want inmiddels hebben de verhuizers onze meubels al gebracht en in de desbetreffende kamers gezet. Je snapt: mijn handen jeuken om dit huis weer helemaal “ons” te maken. En hoe zal het in het echt zijn? Normaal gesproken kies je toch een huis omdat je daar “verliefd” op wordt, bij vrouwen vaak een gevoelskwestie. In Dubai zijn bijna alle keukens bijvoorbeeld donkerbruin, net als de posten en de deuren. De marmeren vloer is volgens mij wel heel mooi, maar nogmaals…. hoe het in het echt is, weet ik nog niet :). Dan de muren en de lampen: de landlord, de eigenaar van het huis, is zo ontzettend trots op zijn huis en helemaal op de wanden. Wat het precies is heb ik nog niet kunnen ontdekken. Alleen dat het glimt. En laat ik nou niet zo’n glimmer zijn :).

Donderdag vertrek ik voor een weekje naar Dubai om het huis een beetje op te spicen. Naief als ik ben, (I know: Dubai is een shopwalhalla) heb ik hier nog allerlei spullen gekocht die mee moeten naar Dubai. De stress begint hier al, want ik heb geen grote koffers. Op zoek gegaan naar een nieuwe dus: Een prettig rijdbare koffer is voor mij echt een must. Liefst met 4 wieltjes zodat we niet met zweetplekken onder onze oksels op onze bestemming aankomen. Uiteraard gaan we voor een kek printje die bij onze outfit past, want hé: het oog wil ook wat :). Ook voor de kids heb ik er zo eentje trouwens. Net zo groot, want er moet nog een hoop die kant op. Zo kan iedereen makkelijk zijn eigen koffer dragen en loop ik niet met 3 grote koffers en handbagage te zeulen. Denk dat we allemaal wel een beeld hebben bij zo’n mama die met handen en voeten alles draagt en dat zo’n kleintje dan vraagt: mama: draag jij mijn beer, tas, doek, drinken etc.? Uiteraard hebben we ook rugtassen om onze handbagage in mee te nemen, voor kinderen het meest makkelijk als ze op reis gaan.

Kris neemt zijn koffer van American Tourister weer mee, ook met vier wieltjes. Heerlijk lichte koffer met Mickey-print. En… ik zag dat die nu in de sale is bij Bagage Online.  Dit ter info, want het is een superkoffertje :).

dubai

Anyway…we dwalen weer eens af. Donderdag zie ik dus voor het eerst het huis waar wij zeker de komende 2 jaar zullen verblijven. Spannend :). Vind je leuk om een beetje mee te kijken? Volg ons dan op Instagram.

Liefs, Angelique

 

 

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord