Preloved Fashion: Tweedehandsbeurs met een knipoog

Preloved fashion

Komen jullie wel eens in een vintage store?

Tweedehands- of vintagekleding is helemaal van deze tijd

Op internet heb je een aantal bekende sites (zoals Next Closet) waar tweedehands kleding aangeboden wordt. Op deze sites gaat het hoofdzakelijk om merkkleding en -accessoires. Ik geef toe dat het leuk is om op deze sites te googelen, maar hoe gaaf is het om tweedehands winkels echt te bezoeken en daar rond te snuffelen? Preloved Fashion in Dordrecht is er daar een van.

Ik was eerlijk enorm verrast. Met open armen wordt je er ontvangen door de 3 M’s: Mar, Madeleine en Manuela.  Ongelooflijk lief zijn ze en hebben hart voor de winkel. Ze weten als geen ander wat er allemaal te koop wordt aangeboden in de winkel. De aanlevering van kleding gebeurt met grote zorg. Alles gaat eerst door de handen van de drie dames, spullen worden goed nagekeken of het nog helemaal in orde is en daarna wordt de prijs bepaald.

De Collectie

De winkel  is verdeeld in twee delen. Voor de trap zijn het alledaagse merken en ga je het trappetje op dan sta je oog in oog met duurdere merken. Wij keken onze ogen uit en keken elkaar soms vol onbegrip aan dat iemand iets al van de hand doet. En weet je waar eigenlijk de kracht in zit van Preloved Fashion? Ze zijn niet afhankelijk van collecties. Nee, iedere week wordt de winkel aangevuld met nieuwe items. Ja inderdaad, daar kun je behoorlijk zenuwachtig van worden! Als je hier naar toe gaat, moet je wel de tijd nemen. Van elk stuk is er maar 1, dus je moet alles voorbij laten komen. En het blijft dan ook heel aanstotelijk om hier regelmatig terug te komen. Bedenk ook dat het aanbod zeer gevarieerd is. Je kunt er terecht voor een galajurk, maar ook voor een strandset. Het merendeel is wel kleding voor dagelijks gebruikt.

Vaste klantenkring

Ook sprak ik er met mensen die er geregeld komen. Hun enthousiasme staken ze niet onder stoelen of banken. Ik begrijp dat nu wel: een moeder kocht een bikini van Victoria Secret voor twee tientjes. Hoe blij kun je je dochter maken? De prijzen zijn natuurlijk over het algemeen laag, het wordt bijna een beetje hebberig shoppen. De meeste stukken zien er zo goed als nieuw uit. Tegelijkertijd biedt het aan iedereen de mogelijkheid die iets minder kunnen uitgeven om hier geweldige kleding kopen.

Ik ben in ieder geval razend enthousiast geworden over Preloved Fashion en jullie zullen versteld staan van de setjes die ik gemaakt heb. Misschien is het nu nog te koop, maar bedenk wel bij Preloved Fashion is het WEG IS WEG! En een tip: De winkel is gedurende de zomer helaas gesloten!

Preloved Fashion
Dit jasje van G-star was bijna nieuw!
Preloved Fashion
Flair jeans van Cambio en blousje van Ralph Lauren
Preloved Fashion
Hoe vintage kan het zijn?

Preloved Fashion

 

 

Preloved Fashion

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord