Terugblik op de marathon

Wat een geweldige belevenis!

Zo leef en werk je er enorm naar toe, en zo is het voorbij. Wauw, wat was het een gave belevenis en ik heb het gewoon gedaan. 42 kilometer rennen, echt niet normaal, maar dan ook echt niet! Een marathon in de benen, ik kan het nog steeds niet geloven.

De laatste week beleef je in een roes. Je drinkt veel, je eet veel koolhydraten (stapelen), traint bijna niet meer, je bent er zo gezegd klaar voor. Het is vreemd om de dag naar je toe te zien komen en als het moment daar is, kun je alleen maar denken “we gaan het gewoon doen en zien wel”. Alles zat in principe mee. Menstruatie was achter de rug;), voelde me gewoon super en we zouden geen regen en wind krijgen. Wat we wel kregen was 22 graden, de eerste warme dag in de lente!

Voor warmte ben ik niet zo bang. Ik ben gewend om in de warmte te rennen in Spanje, maar dat was wel even geleden. Veel drinken, dat was de enige optie en werd ook continue aan geraden. Bang om te plassen? Nou, voor de start natuurlijk nog even geweest en verder niet! Dat zweet je er dus gewoon uit, ondanks dat ik ongeveer 3 liter heb gedronken onderweg. Gelletjes waren ook zo belangrijk, je moet nog beter je suiker- en zoutgraad op pijlen houden. Anders ga je snel verzuren en krijg je krampen. En dat is wel lastig om over heen te komen.

Zoveel mensen die je zag opgeven, overgeven en gas terugnemen. Dat is jammer, ik weet hoe hard de meesten ervoor getraind hebben en dan is dat wel een gigantische domper. Maar ikzelf, ik kan het nog steeds niet geloven, in een constante van 6.26 min/km gelopen. Geen tegenslagen, geen man met de hamer, geen spierpijn achteraf, gewoon de marathon gelopen! Ik heb wel echt heel serieus mijn kilometers gerend ter voorbereiding, ik heb op mijn voeding gelet en heb ook nog 2 tot 3 keer per week mijn ‘core’ getraind. Misschien meer dan de meesten, maar uiteindelijk gaf het mij het goede gevoel en kijk hoe het met me is gegaan!

Een volgende keer… ik ben er nog niet uit. In eerste instantie roep ik hard nee, maar nu ik weet hoe je het moet doen is het wel heel aantrekkelijk om volgend jaar de 40ste editie van Rotterdam te lopen. Maar niet zonder een ‘buddy’. En mijn vriendinnen en familie roepen nu al: wij snappen het nu ook en geen marathon kijken zonder jou! Wij zijn er! Dus….

X

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord