Corona, wat doet het met ons…

Corona

De impact van Corona op ons gezin

Gelukkig zijn we tot op vandaag nog gezond! Ik vind het moeilijk om vol te genieten met de wetenschap dat er zoveel mensen zijn die aan het vechten zijn voor hun leven of aan het verwerken zijn dat ze hun geliefden hebben verloren. En natuurlijk niet te vergeten dat er velen zijn die het niet gehaald hebben…

Toch brengt Corona mooie dingen met zich mee. Ik merk dat het heel verbindend werkt. Spontaan krijg ik lieve geschreven kaarten in ons digitale tijdperk en er lag ook zo maar een bos bloemen op de stoep met een ongelooflijk lieve tekst erbij. De hulp is wederzijds, waar we kunnen, helpen we elkaar. De wijk-app die normaal voor noodkreten is ingesteld, is aangepast tot hulp-app. Mooi dat we dit met elkaar doen. Persoonlijk heb ik ook al een paar dingen besteld waarvan een deel naar ‘het goede doel’ gaat.

We steunen massaal de kleine ondernemer. De plaatselijke slager, bakker, groenteboer en visboer bedienen ons graag. Ze trekken zelfs graag de vooraf bestelde spullen vacuüm indien nodig en brengen het zelfs bij je langs. Fantastisch!

Maar ook thuis merk ik dat ik stiekem geniet van ons gezin dat meer dan ooit gezamenlijk aan de dis zit! Op zondagmorgen samen ontbijten, doordeweeks samen sporten en in plaats van televisie kijken samen puzzelen of spelletjes doen. Alles om maar even niet aan het Corona-virus herinnerd te worden. Gelukkig schijnt de zon, dus de tuin ligt er al netjes bij. Ook heb ik een middag uit de wind in het zonnetje gezeten en dat voelde zo lekker!

Er is tijd voor klusjes die alsmaar bleven liggen. De kasten worden uitgemest en alles ligt er weer strak in. Ik ben niet zo van de grote voorjaarsschoonmaak, maar die is nog steeds in volle gang. En eerlijk, het geeft nog voldoening ook. Maar ja, wanneer heb je hier anders allemaal tijd voor? Ik heb zelfs een to-do lijstje gemaakt, gewoon voor mezelf omdat het zo lekker voelt om dingen af te vinken!

Wel merk ik dat ik iets luier ben of beter wat langzamer. Het is niet nodig om te haasten, we hebben sowieso nog tot 1 juni te gaan. Van de week moest ik echt op mijn telefoon kijken welke dag het was, dat vond ik echt wel een dieptepunt. Maar goed als dat onze dieptepunten zullen zijn, dank ik op mijn knieën dat ik deze periode zo ben doorgekomen.

Laten we met elkaar hopen dat dit snel voorbij gaat…

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord