Internationale Vrouwendag: 8 maart 2020

Vrouwendag

Is een dag speciaal voor vrouwen wel nodig? En zo ja waarom?

Elk jaar is het op 8 maart Wereldvrouwendag. Al meer dan honderd jaar. Vandaag proberen we antwoord te geven op de vraag waarom Wereldvrouwendag nog steeds wordt gevierd.

Internationale Vrouwendag is ontstaan vanuit de behoefte aan meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen. De belangrijkste rechten waarvoor gevochten werd, waren het vrouwenkiesrecht en het recht op arbeid. Die doelen zijn inmiddels bereikt, maar is de vrouwenemancipatie daarmee voltooid?

Vrijwel overal ter wereld hebben vrouwen minder vaak een hoge functie dan mannen en ook als ze dezelfde positie hebben, is hun loon lager. Daarnaast werken vrouwen vaker in deeltijd om voor de kinderen, het huishouden en later voor hun ouders te kunnen zorgen. Vrouwen hebben het financieel dus minder goed.

Het thema van dit jaar is vrijheid

Ook daar is nog wel het een en ander te bereiken. In veel culturen hebben vrouwen minder vrijheid dan mannen en ze moeten zich vaker aan strenge gedragsregels houden. Hier in Nederland is het heel zorgelijk dat we gezakt zijn op de ladder van de gendergelijkheid. We staan momenteel op een magere 32e plaats. Vrouwen zijn hier dus minder gelijk dan mannen.

Op de vraag of vrouwendag nog nodig is, zeggen wij dus volmondig ja. Wij vrouwen werken hard, we staan altijd voor iedereen klaar en mogen onszelf en elkaar best wel eens in het zonnetje zetten. En wat is er dan leuker dan te gaan shoppen?

Omdat wij ons het meest vrouwelijk voelen in een jurk, stellen we er ter gelegenheid van vrouwendag een aantal aan u voor. Alle vier zijn ze van Laura Kent maar ze zijn totaal verschillend, zodat er ook echt iets te kiezen valt. Wat vinden jullie van deze looks?

Vrouwendag

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord