Mondkapjes: Flirten met je ogen!

Mondkapjes

Het nieuwe straatbeeld: Mondkapjes voor iedereen!

Ook wij zullen langzaam gaan wennen aan een straatbeeld met mondkapjes. Op onze vakantie in het verre oosten, maar ook soms hier in Nederland, zag je het veel. Als reden de luchtvervuiling is daar in de grote steden zo bizar erg, dat je echt pikzwart bent als je aan het einde van de dag je lijf en lede wast onder de douch! Nu gaat het om een virus waartegen we ons moeten beschermen. Mondkapjes zijn voor mij echt wel een gewenning, maar gezondheid gaat toch boven alles!

Je ziet op dit moment een ware explosie ontstaan van allerlei fabrikanten die hun mondkapjes aanbieden. Toch willen we graag onderscheid maken, want als eerste: niet elk mondkapje beschermt voldoende! Ten tweede willen we graag een modieus, mooi kapje dragen, als we dan moeten, dan maar liever flateus! Ik heb al wat verschillende sites gegoogeld. Zo heb ik voor de jongens natuurlijk een Feijenoord kapje besteld haha, maar voor mezelf en mijn dochter kwam ik de mondkapjes van Monique Collignon tegen.

Monique Collignon – één van Nederlands bekendste designers – heeft een serie duurzame en modieuze mondkapjes ontworpen. ‘Ik kreeg heel veel vraag van mensen of ik fashionable mondkapjes kon ontwerpen. Daarnaast dragen veel mensen ter bescherming nu al mondkapjes en zijn deze binnenkort onder andere in het openbaar vervoer verplicht. Vandaar dat ik besloten heb om ze te gaan ontwerpen. Omdat ik uiteraard geen aanspraak wilde doen op de beschermingsmaterialen die voor de zorg bestemd zijn ben ik research gaan doen. Mijn eis was namelijk wel dat het niet alleen een modieus mondkapje moet zijn, maar bovenal beschermd, wasbaar is, van licht materiaal is gemaakt en duurzaam is’, aldus Monique.

Collignon start met een serie van vijf verschillende dessins, maar dit zal snel uitgebreid worden naar twintig verschillende ontwerpen. ‘Het is vooral stijlvol. Als we dan toch een mondkapje op moeten dan willen we toch dat het er leuk uitziet en niet zo standaard of clownesk is’, aldus Monique. Het zouden mijn woorden kunnen zijn! Ze bedekken bijna je hele gezicht, alleen de ogen zijn nog vrij! Deze gaan vanzelf sprankelen als je weet dat je een mooi kapje draagt!

De mondkapjes zijn one size fits all en voor zowel dames als heren. Ze zijn vanaf deze week verkrijgbaar onder andere via www.moniquecollignon.comwaar men nu al een pre-order kan plaatsen. Eén mondkapje kost € 10,-  en per set van vijf zijn ze verkrijgbaar voor € 45,-.

Fotocredits: Myrthe Mylius

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord