Hoe werk je een radiator weg?

Is jouw radiator een doorn in het oog?

Ja? Nou, dan ben je niet de enige. Je hoort maar zelden dat iemand trots laat zien dat ze een nieuwe radiator heeft gekocht. De meeste mensen willen de radiator dan ook het liefst zo leuk en zo snel mogelijk weg gewerkt hebben. Als je een beetje handig bent is dat ook makkelijk te doen en zo maak je van die lelijke radiator soms zelfs een pronkstuk in je huis.

Een radiator heb je nou eenmaal nodig in huis tenzij je natuurlijk een vloerverwarming in huis hebt. En dan zeg ik altijd maar: liever een lelijke radiator die heerlijk verwarmt dan een koud huis!  Want als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel kou lijden. Vreselijk.   Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat je liever hebt dat die radiator er toch een beetje leuk uit ziet. En als het even kan dat de radiator zo verwerkt kan worden dat het nog een functie heeft ook. Bijvoorbeeld een zitje of een kast. Stoor je je aan de lelijke radiator in je woonkamer? Dat hoeft helemaal niet! Wij geven je een paar leuke ideeën om de radiator op te leuken! De meeste dingen kun je misschien zelf en voor andere ideetjes zul je misschien je vader, de buurman of een handige timmerman in moeten schakelen.

1. Een kleurtje

Met een likje verf kom je al een heel eind! Bij de bouwmarkten en tegenwoordig zelfs de Action kun je radiatorverf vinden in de meest uiteenlopende kleuren. Kies een kleurtje in de kleur van je muur als je het rustig wilt houden of doe eens gek en geef de radiator een knalkleur. Wat jij wilt!

2. Bureau

Ziet jouw radiator er echt niet meer uit? Wil je het liefst niks meer zien van die radiator? Dat kan natuurlijk maar daar gaat dan wel even wat werk in zitten. Bouw er een mooi bureau omheen op maat of check even bij een woonwinkel of ze toevallig een maatje hebben die je er zo omheen kunt zetten. Maar het mooiste is natuurlijk maatwerk. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Bijkomend voordeel is dat als je dan lekker aan je bureau aan het werk bent je er lekker warmpjes bij zit. Dat leert toch net wat lekkerder als dat je met koude voeten zit.

3. Radiatorcover

Ben je zelf niet zo handig? Tegenwoordig verkopen ze kant en klare radiatorcovers. Hartstikke handig. Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen op tv bij van die woonprogramma’s want er is regelmatig reclame voor gemaakt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Dus kies gewoon iets wat bij jouw style past. Ook qua kleur. En nogmaals: zo gepiept en je hebt niemand nodig om je te helpen! Ook wel fijn.

4.Radiatorombouw bankje

Dit is echt mijn favoiet! Ik vind dat altijd zo gezellig staan als ik ergens binnen kom en ik zie zo’n hoekje onder het raam met gezellige kussens en een kleedje. Ik zie mezelf dan altijd al zitten met een kopje thee en een boek.  Wel vind ik dat je een soort van “uitzicht” moet hebben. Niet iedere vensterbank is hiervoor geschikt. Belangrijk is ook dat de radiator laag is. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je er met een stoel op moet klimmen. Vaak vind je deze erkers in de wat oudere huizen.  Dit zijn meestal wel projecten voor een timmerman of voor de handige doe het zelver. Maar… leuk project als je huis zich ervoor leent.

5. Een design radiator

Een design radiator kopen kan natuurlijk ook. Je hebt tegenwoordig echt wel mooie radiatoren die je in de lengte kunt plaatsen of  wat ook mooi is: in van die oude huizen zo’n mooie radiator plaatsen die echt bij die huizen hoort! Die mogen gewoon gezien worden.

6. Meubel om de radiator bouwen

Wat je tegenwoordig heel veel ziet is maatwerk. Het kost een vermogen, maar het is zo mooi. In alle tv programma’s en in de populaire woonbladen zie je de op maat gemaakte tv kasten, dressoirs en noem maar op. Het is natuurlijk ook mogelijk om je radiator zo weg te werken dat je er een kast van maakt voor bijvoorbeeld onder je artwall of je pronkstukken of je boeken. Nogmaals.. het kost wat maar het is wel echt een hele praktische oplossing in huis. Zeker ook als je wat kleiner woont zou je hier veel profijt van kunnen hebben. Vraag hiervoor wel altijd advies want de radiator moet natuurlijk ten alle tijden wel warmte kunnen blijven geven.

Je kunt het natuurlijk ook gewoon zo laten en er lekkere deken opleggen voor je kitten 🙂

Headerpic: Shutterstock

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord