Huis huren op ibiza. Doen!

Het lijkt net alsof half Nederland op vakantie gaat naar Ibiza tegenwoordig.  Ik ook, ieder jaar zeker één keer, want naast Kim ben ook ik al zo’n 12 jaar een trouwe gast. Overigens niet om te feesten, dat heb ik zelfs nog nooit gedaan, maar meer omdat ik het simpelweg een prachtig eiland vind met mooie betoverende baaitjes, heerlijk eten en om uren rond te struinen in Ibiza-stad. Daarnaast heb je de stranden met ultrahippe beachclubs waar vooral zien en gezien worden erg belangrijk is –en wat stiekem ook wel heerlijk kijken is– de trendy restaurants en het ultieme nachtleven. Voor als je daar van houdt. Zelf zoek ik wat meer de rust op en zul je mij niet snel vinden in de “places to be”. Ibiza is namelijk zoveel meer dan dat. Maar goed: dat is ieder voor zich. Dat is ook precies wat Ibiza zo bijzonder maakt. Of ik nu met mijn vriendinnen ga, met mijn man, moeder of gewoon met mijn gezin. Aan het eind van de vakantie wil ik nooit naar huis.

Twijfel je waar je heen moet?  Moet je nu juist in het zuiden of in het noorden zijn?  Check deze handige “waar moet ik heen” blog over Ibiza. “Goed voorbereiden is het halve werk” zegt mijn moeder altijd . Mijn eigen favoriete plekje is overigens Talamanca, op loopafstand naar Ibiza-stad én de lekkerste paella die je met je voetjes in het zand kunt opeten. Lekker met een glaasje wijn of een kan sangria. Formentera, de mystieke rots Es Vedra en de hippiemarkt moet ook zeker op je to-do lijstje.

Ga je voor het eerst dan zul je waarschijnlijk een georganiseerde reis boeken of je vlucht via Transavia of Ryan-air boeken. Lekker goedkoop, lekker Nederlands. Maar de meer gevorderde Ibiza-ganger zoekt toch wat anders en the sky is the limit op Ibiza. Een hotel boeken is zo 2010. Een villa huren op Ibiza en je verblijf compleet in te richten naar je eigen wensen is de trend van de afgelopen jaren en als je creditcard het toelaat heb je de vakantie van je leven in het huis van je dromen. Overigens is er voor ieder budget een passend huis te huren. Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat je zoekt, met hoeveel personen je bent en in welk seizoen je gaat.  Relaxen of juist skinny-dippen in je eigen zwembad, geen gehorige buren en als je zelf zin hebt in een feestje ben je niemand tot last. Geen zin om te koken? Voor een privékok kan gezorgd worden, net als zwemles of een babysit voor je kinderen of wat denk je van een rustgevende yogales? Alles is extra bij te boeken. Zelfs een eigen bioscoop in je tuin behoort tot de mogelijkheden. Zin gekregen? Of wil je wat inspiratie opdoen? Huishurenibiza.nl is zo’n site waar je de meest mooie vakantiehuizen  kunt huren. In het voorseizoen huur je bijvoorbeeld al een huis in Sante Eularia (vlakbij de hippiemarkt) voor 6 personen voor minder dan €1.140,–. Dat komt op nog geen € 200,– p.p! En dan zit je dus wel echt top! Heb je echt wat te besteden huur dan een huis met een spectaculair uitzicht van 180 graden over Formentera, Ses Salinas en de oude stad Eivissa : Villa Roca bij KM4,5 richting San José:  Kost een paar centen maar je waant je echt een superster. Benieuwd naar de prijs voor dit pareltje: check dan even de site van Huishurenibiza.nl. Als deze iets boven je budget zit vind je vast een ander vakantiehuis op Ibiza.

Mocht je nog nooit in Ibiza zijn geweest dan ben ik sowieso een wandelend reclameblok. Echt: Ga! En ervaar! Ik zou heel graag een eigen verblijf op dit eiland willen, maar ik mag niet klagen: ik woon in Dubai. Maar stiekem: ….. geef mij maar Ibiza. Dus ik spaar nog even door! Ooit….

Zet beachclub Amante ook maar op je lijstje… Prachtige plek

Zien en gezien worden in the Blue Marlin – Cala Jondal

In Es Canar / Punta Arabi vind je de veelbesproken Hippie-markt.

  • de foto’s zijn met toestemming van Huishurenibiza geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

angelique_vlieg

angelique_vlieg

Owner/Founder Shopaholiek/ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.
angelique_vlieg

Latest posts by angelique_vlieg (see all)

About angelique_vlieg

45+, getrouwd, 4 kinderen. Woonachtig in Dubai. Niet te serieus, beetje chaotisch en altijd in voor wat leuks.

View all posts by angelique_vlieg →

Geef een antwoord