Herfstvakantie: Bezoek aan Breda!

Doe een Realitytour door Breda tijdens de herfstvakantie!

ALLERLAATSTE MOBIELE TECHNOLOGIE BRENGT BREDA TOT LEVEN

Historisch kijkje in de Nassaustad via smartphone of tablet

De herfstvakantie komt eraan en voor diegenen die thuis zijn, is het soms moeilijk te bedenken wat ze zouden willen gaan doen. Mocht je niet naar de zon gaan, dan is een stadsbezoek aan Breda ongelooflijk leuk om te doen. Nee, deze keer niet om te winkelen, maar om terug te gaan in de tijd. Met Augmented Reality Stadstour maak je er een uitje van voor jong en oud en is gratis te downloaden!

Op 4 oktober lanceerde Citymarketing Breda een bijzondere en innovatieve Augmented Reality Stadstour (AR). Met behulp van een gratis app maken bezoekers een reis door de tijd en komen alles te weten over de vele historische plekken van Breda. De veelbewogen geschiedenis van de stad wordt door middel van digitale lagen en animaties op een leuke en interessante manier verteld via je smartphone. De app zorgt voor een nieuwe beleving van de stad. Hoe zat het met de machtige adel die woonde in het Kasteel van Breda? Of ontdek wie er gevangen zat in de catacomben, de cellen van het oude gerechtsgebouw! Via GPS ontdek je de hotspots van de stad en kom je alles te weten, live en direct.

Wat is Augmented Reality?

Augmented Reality (of AR) is een techniek die het mogelijk maakt een extra laag over de werkelijkheid heen te leggen. Terwijl je door het scherm van je smartphone of tablet naar de omgeving kijkt, wordt door middel van beeldanimaties en geluid gelijktijdig extra informatie op je scherm geprojecteerd. Door deze digitale laag maak je tijdens de Augmented Reality Stadstour van Breda een sprong in de tijd en leer je van alles over historische plaatsen van de stad terwijl je op de locatie staat.

 

Innovatie

De app heeft een 2D en een 3D-kaart met diverse points of interest. Alleen ter plaatse kun je door een digitale laag en speciaal ontwikkelde floor- en image recognition alles zien, lezen en horen over historische locaties en komt de geschiedenis tot leven. Een extra leuke interactieve manier om de stad Breda te ontdekken. Zo maak je, naast het zoeken naar informatie over de leukste plekken van de stad, ook op een leerzame manier gebruik van je mobiel. Met deze innovatieve app wil Citymarketing Breda de stad op een bijzondere manier op de kaart zetten en kan iedereen op een interactieve en vernieuwende manier Breda ervaren. Deze unieke Augmented Reality Stadstour is dé manier om verliefd te raken op Breda en haar rijke historie!

 Meer informatie Augmented Reality Stadstour Breda

Lancering AR-tour : vanaf 4 oktober 2018 gratis te downloaden in de Appstore en Google Playstore
Locatie : Breda
Website : www.vvvbreda.nl

Herfstvakantie

Herfstvakantie Herfstvakantie

Foto’s via Miss Publicity, credits Frans Strous

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord