Amsterdamse Bos als golf court

Amsterdamse Bos

Een unieke ervaring voor een goed doel!

Afgelopen dinsdag vond voor de negende keer het “Amsterdamse Bos Golf” plaats. Echt een super uniek event en ik vond het dan ook geweldig dat we hier naar toe gingen. Het Amsterdamse Bos is al negen jaar gastheer van Amsterdamse Bos Golf. Een unieke samenwerking tussen het bos en Rotary Club Aalsmeer – Uithoorn maakt dit mogelijk.

Deze samenwerking is in 2009 ontstaan doordat de Rotary Club aan het Bos 2 Bosmobielen schonk. Deze Bosmobielen zorgen ervoor dat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking een rondrit door het bos kunnen maken en kunnen genieten van al het moois wat er in het bos te zien is. En ik kan jullie vertellen dat is geweldig. Wat een prachtige omgeving zo aan de rand van de grote stad Amsterdam.

Maar 1 keer per jaar toveren zij dit Bos om in een echte 18 holes golfbaan waar je je voor kunt inschrijven om mee te doen. De uiteindelijke opbrengst gaat naar een goed doel. Het is echt een unieke ervaring en de sfeer is geweldig. Het gaat uiteindelijk niet als eerste om de prestatie maar meer om de gezellige dag en de opbrengst natuurlijk. Op verschillende holes word je voorzien van een verfrissing of lekkernij. Zo stond er een slager met heerlijke iberico ham met meloen, een stand met vers gerookte zalm, een ijscoman, een wijnleverancier en nog veel meer. Een groot feest zou je bijna zeggen en dit jaar is er 60.000 euro opgehaald voor De Nederlandse Hersenbank.

Wij streden met een aantal bloggers ook voor een doel. Een doel dat ieder voor zichzelf had uitgekozen en ik streed voor Stichting Ferenc. Een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar Neuroblastoom. Dit heeft wel een persoonlijk tintje, want onze dochter heeft bijna vijf jaar geleden haar vriend Ferenc aan deze ziekte verloren. Het was dan ook dubbel en geweldig tegelijk dat ik uiteindelijk de prijs mee naar huis mocht nemen. Ik kan niet uitleggen hoe blij ik was!

Het is een unieke ervaring voor iedere golfliefhebber en aan het einde van de dag kon ik wel zeggen: IK WAS ERBIJ!

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord