Spido versus Beach Boys

Spido viert haar 100-jarig bestaan op een heel bijzondere wijze!

Afgelopen vrijdag vierde Spido haar 100-jarig bestaan en werd daarvoor Koninklijk onderscheiden. Onder toezicht van burgemeester A. Aboutaleb ontving de heer L. Blok, directeur Spido, de koninklijke onderscheiding van de commissaris van de koning de heer J. Smit. Vanaf nu heet Spido dan ook Koninklijke Spido Rotterdam, gaaf toch?

Het was een paar jaar geleden dat ik voor het laatst de rondvaart maakte met Spido door de Rotterdamse haven. Het is echt heel indrukwekkend en een prachtige ervaring. Ik kan heel goed begrijpen dat toeristen hiervoor graag in de rij staan. Maar ook wij “Nederlanders” zouden het allemaal een keer moeten meemaken, net zoals we allemaal een keer een rondvaart over de Amsterdamse grachten maken. Het hoort er wel een beetje bij!

Deze keer hadden we het wederom enorm getroffen met de zon hoog aan de hemel. Het was super vertoeven op het allerhoogste dek waar we ook nog eens van de lekkerste hapjes werden voorzien. Deze keren voeren we met een bijzondere bestemming. Eindbestemming was namelijk Maasvlakte 2 waar het Rotterdams Philharmonisch Orkest samen met “the Beach Boys” een uniek concert gaven in opdracht van Spido.

Eerlijk gezegd heb ik “the Beach boys” wel even gegoocheld en ook al zijn ze meer van de generatie van mijn ouders zoals Elvis Presley, kende ik nog verdacht veel nummers. Gouden ouwe noemen we ze dan ook. Na het concert voeren we met Spido terug waar we genoten van een heldere nacht met prachtige avondgezichten in de Rotterdamse haven. Binnen werd muziek gemaakt door een “Joe Cocker” band. Wij zaten heerlijk buiten achterop het schip en genoten wederom van de geweldige bediening die ons voorzag in drankjes en lekkere snacks: het kon niet op. De avond werd afgesloten met een spectaculair vuurwerk, een dikke wauw!

Ik heb een onvergetelijke avond gehad die ik voor de rest van mijn leven met me mee zal dragen. Onvergetelijk! Maar in principe elke vaartocht die je met Spido maakt, is onvergetelijk voor iedereen. Een goed idee voor de aankomende zomervakantie!

X

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord