Uitgeblust ’s avonds op de bank…

Uitgeblust

Herken je dat je na het eten uitgeblust op de bank zit?

In de zuidelijke landen eten ze hun grote maaltijd tussen de middag. Zo rond een uur of twee gaan bijvoorbeeld de Spanjaarden uitgebreid aan tafel. En ’s avonds gaan ze aan de tapas, een kleine snack of een lichte, kleine maaltijd.

Wij ‘Hollanders’ gaan aan de stamppot en zitten vervolgens uitgeblust en uitgezakt op de bank! Het voelt zo niet goed en de vraag is dan ook: Is het wel goed om ’s avonds een grote maaltijd te nuttigen of wel om je helemaal vol te proppen? Dat laatste vind ik sowieso niet fijn. Je kunt ook tegen jezelf zeggen genoeg is genoeg. Maar terug naar de vraag!

Wij, als echte “Hollanders” eten gewoon ’s avonds onze hoofdmaaltijd, onze hele cultuur is erop ingesteld. We werken nu eenmaal van ’s ochtends tot laat in de middag en is er geen tijd om uitgebreid te gaan tafelen tussen de middag. In het zuiden houden ze siësta, dat ligt anders.

Het tijdstip van eten heeft sowieso heel veel invloed op jouw biologische klok. Zoals ik terug kan vinden, blijft het belangrijk een aantal maaltijden te gebruiken verspreid over de hele dag. Sla dus geen ontbijt over! Verder blijkt dat te veel eten ’s avonds niet goed is. Het kan snel leiden tot overgewicht en geadviseerd wordt niet meer te eten na 20.00 uur. Het liefst al eerder.

Blijf bewegen en eet gezond en verwen jezelf af en toe met een stamppot. Mijn advies zou zijn: eet met mate, eet tot je voldaan bent en stop je niet vol. Eigenlijk voel je zelf heel goed aan wat goed is voor je.

Houden jullie aan een vast voedingsschema?

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord