Slaap: kunnen jullie ook maar blijven draaien?

Slaap

Ik kan niet elke nacht op een ‘all-the-way-through-the-night’ rekenen!

Slaap heb je nodig! Ik kan me na een paar en zelfs al één slechte nacht, echt futloos voelen. Mijn slaap lag na een vakantie in Vietnam en de daaraan verbonden jetlag volledig overhoop en heb me echt een week een beetje buiten mijn comfortzone gevoeld. Ik moet er niet aan denken dat ik me altijd zo zou voelen, ondanks dat er genoeg onder ons zijn die kampen met een slechte nachtrust.

Onze nachtrust is van essentieel belang om mentaal en fysiek gezond en fit te blijven. Terwijl wij slapen vinden er in ons lichaam allerlei herstelprocessen plaats die ervoor zorgen dat we uitgerust en met een frisse geest aan de nieuwe dag kunnen beginnen. Jammer genoeg is een goede slaap niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door stress of piekeren bijvoorbeeld komt de geest niet voldoende tot rust en kun je de slaap niet vatten.

Slaap is een van de eerste levensbehoeften. Twee derde van ons leven zijn we wakker en een derde ervan slapen we. Wanneer je slaapt, vindt er in feite een reset van je sys-teem plaats. Zo word je ‘s ochtends weer met een frisse en opgeruimde geest wakker. Ook fysiek gebeurt er van alles ter-wijl we slapen. We rusten uit, doen energie op, spieren herstellen, wonden genezen, het immuunsysteem gaat aan het werk waar-door ontstekingen worden aangepakt en ziektekiemen opgeruimd. Ook de huid revi-taliseert tijdens de slaap. Zo is het ook echt aan je te zien dat je goed slaapt. Herken je dat die heerlijk dikke ogen na een fixe nachtrust?

Rond mijn menstruatie en nu laatst met die jetlag dus, maak ik gebruik van een voedingssupplement. Niet altijd, maar in deze gevallen helpt het mij wel te ontspannen. Physalis Relax & Sleep is een voedingssupplement op basis van drie biologische plantenextracten die je helpen te ontspannen en die zorgen voor een goede nachtrust. Het bevat valeriaan, passiebloem en slaapmutsje, plan-ten die bekend staan om hun rustgevende werking. De combinatie draagt op natuurlijke en veilige wijze bij tot het verbeteren van je nachtrust, zonder gewenning of afhankelijkheid.

Niks spannends dus, voor mij wel een hulpsteuntje in de rug en het resultaat is dat ik me in ieder geval de volgende dag uitgerust voel. Gebruiken jullie wel eens iets om in slaap te vallen?

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord