Droog staan, maar dan anders!

Lip Balm

Vaginale droogte, vaak een onderwerp in de taboesfeer!

Vaginale droogte kan elke vrouw beïnvloeden. Droog staan tijdens intieme momenten is echt heel vervelend en dat kan tussen de oren gaan zitten. Het kan al met al de pret drukken op juist fantastische momenten … Na de menopauze schijnt het nog veel vaker voor te komen. Veel dames tussen de 51 en 60 jaar oud die in de postmenopauze zitten, schijnen er ook al last van te hebben. Maar onderschat niet dat ook jonge vrouwen, jong (tijdens zwangerschap) hier last van hebben. En toch blijft het een taboe om erover te praten.

Het kan zelfs wel een beetje stress verhogend werken als je regelmatig met vaginale droogte te maken hebt bij het vrijen. Als je je erop gaat focussen, komt het meestal bij voorbaat al niet meer goed! Mijn tip is sowieso, probeer actief mee te doen tijdens intimiteit, dat werkt meestal positief!
Vaginale droogheid kan meerdere oorzaken hebben. Denk aan hormonale veranderingen (vermindering van oestrogenen) tijdens de menopauze, als je zwanger bent, borstvoeding geeft of direct na je menstruatie, waardoor het bevochtigingsmechanisme zwakker wordt. Maar denk ook aan gezondheidsproblemen zoals een hoge bloeddruk, diabetes, multiple sclerose. Bepaalde medische behandelingen zijn ook niet gunstig, zoals chemotherapie, anti-oestrogenen die gebruikt worden bij de behandeling van borstkanker, bestraling. Emotionele factoren zoals stress zijn geen positieve bijdrage tegen vaginale droogheid, maar pas ook op voor een verkeerde intieme hygiëne. En vergeet niet dat onvoldoende seksuele opwinding niet een positieve bijdrage heeft.

De oplossing voor vaginale droogte

 De Lip Balm (organic imtimate care) kan multifunctioneel worden ingezet! Het is goed te gebruiken bij  droge slijmvliezen en te gebruiken als smeermiddel (glijmiddel), voor eventuele massage, en om schuren tijdens het sporten en na ontharing te voorkomen. Eigenlijk een ideaal middel voor veel ongemakkelijke situaties. Deze balsem is één van de Lip Intimate Care producten en zijn 100% natuurlijk + 100% vegan en bevatten minimaal 94% biologische ingrediënten.  Het frisse aroma van oliën maakt het extra aantrekkelijk om ze met een gerust hart zo vaak mogelijk te gebruiken. Het is een multifunctionele balsem voor intieme verzorging. Deze hydrateert, kalmeert en beschermt de vulva.

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord