Makkelijk & Snel een maaltijd op tafel

Makkelijk & Snel

Het kookboek met gerechten die je binnen een half uur bereidt!

Ondanks dat veel mensen thuis zijn en het idee er zou zijn dat er veel tijd over is om te koken, brengt thuis werken, kinderen les geven, etc. een tijdtekort met zich mee. Tenminste zo ervaar ik het! De dagen vliegen om en soms heb je er geen idee van waar de tijd is gebleven. En koken? Ja in het weekend doen we dat uit gebreid, maar hoe pakken we dat aan door-de-weeks? Dan moet het zeker “Makkelijk & Snel”!

Culinair talent, foodblogger en moeder Brenda Hoff kent als geen ander de uitdaging iedere dag iets lekkers voor haar gezin op tafel te zetten. Voor een breed publiek bedacht zij daarom een kookboek waarbij je gerechten binnen het half uur bereidt.
Ook de boodschappen doen is niet ingewikkeld want deze zijn gewoon bij de buurtsuper te verkrijgen.
Brenda inspireert met MAKKELIJK & SNEL een ieder die het zichzelf niet al te moeilijk wil maken maar verrast zeker ook de betere thuiskok met spektakel stukken.

Makkelijk & Snel

In Brenda’s tweede kookboek deelt zij 60 gemakkelijke recepten voor salades, eenpansgerechten, complete maaltijden, maar ook originele bijgerechten, dips, sauzen en toetjes. Opvallend zijn de complete maaltijden die je zelfs in 20 minuten kunt maken en een aantal spektakel gerechten waarmee je de show steelt terwijl je slechts 30 minuten in de keuken staat. Bovendien zijn alle recepten voorzien van variatietips. Ben je vegetariër of heb je zin in vlees of vis? Dan tipt Brenda je hoe je een recept aanpast en het gerecht nèt even anders (s)maakt. Zodoende kun je eenzelfde recept op, soms wel 3 of 4, verschillende manieren bereiden. “En”, zegt de auteur, “pas ook gerust een recept aan, mocht je een bepaald ingrediënt niet in huis hebben. Of voeg juist iets toe dat je in je keukenkast of extra lekker vindt.”. Is improviseren niet je sterkste kant dan loodst Makkelijk & Snel je door het kookproces en lukt het in een handomdraai èn weinig tijd een verse maaltijd te bereiden. Bij elk recept staat een overzichtelijk lijstje met ingrediënten, een handleiding en de tips.

Makkelijk & Snel

Culinair talent

Brenda Hoff startte in 2012 met haar culinaire platform ‘Brenda Kookt’ dat wekelijks door zo’n 150.000 kookliefhebbers wordt bezocht. Voor het boek deed Brenda zo goed als alles zelf: vanzelfsprekend bedacht zij de recepten en de vormgeving maar ook de foto’s werden naar aanleiding van haar ideeën geschoten. Brenda’s favoriete recept is het cordonbleu gehaktbrood, een slimme variant op het klassieke gerecht maar met een stuk minder gepriegel. En het resultaat mag er zijn: het ziet er spectaculair uit. Ook de pompoengalette en de ovenschotel met vissticks staan regelmatig op tafel bij Brenda thuis.

Gemak

Hoe leuk uitgebreid koken en nieuwe recepten uitproberen soms ook is, regelmatig is het toch vooral belangrijk dat een maaltijd snel klaar is, vindt Brenda. En we willen ook graag gezond en smakelijk eten. Of je wilt eens wat anders eten dan de routinerecepten die je vaak maakt en graag inspiratie opdoen:
Makkelijk & Snel van Brenda Hoff gaat je daarbij helpen.

Makkelijk & Snel, Iedere maaltijd binnen 30 minuten op tafel – Brenda Hoff, Uitgeverij Edicola, € 19,95
www.edicola.nl

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

One Comment on “Makkelijk & Snel een maaltijd op tafel”

Geef een antwoord