Wijntje voor de dorst!

Als ik eerlijk ben, ben ik vooral een gezelligheidsdrinker. Thuis drink ik vrijwel nooit, alleen als we bezoek hebben en als er eventueel een lekker wijntje nog open staat van de dag ervoor. Ik heb eerlijk gezegd ook geen verstand van wijnen, maar ik heb wel een bepaalde smaak. Misschien vervallen we vaak in het oude recept, maar hé daarvan weten we dat die lekker is.

Zo zijn wij thuis fan van Gallo wijnen van de Gallo familie. Of mijn gevoel nu uitgaat naar het familiegevoel of niet, wij voelen ons bijna lid van deze familie. Onze voorkeur gaat uit naar wit en zijn gek op Pinot Grigio en de Sauvignon Blanc. Bij warm weer zetten we de Summer Rosé op tafel. Rood eigenlijk bijna nooit, misschien is het bijgeloof, maar ik het gevoel dat ik slaap krijg van rode wijn.

Ik deel graag een recept van een overheerlijke romige Risotto met jullie dat ik op hun site tegenkwam en bij ons laatst op tafel kwam. Een heerlijk romig recept, dat je ook kunt bewaren tot een volgende dag of eventueel kunt invriezen als je er teveel van hebt. En he, natuurlijk drinken we daar een wijntje bij!

Romige Risotto met Groene bonen

  • 150 ml Gallo Family Vineyards Pinot Grigio, of je favoriete witte Gallo wijn
  • Een snufje zout
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • 400g risotto rijst
  • 900ml kippenbouillon
  • 150g groene bonen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25g ongezoute boter
  • 200g kalkoen of kip, gesneden of versnipperd
  • 50g geraspte parmazaanse kaas
  • 1 snufje peper

BEREIDINGSWIJZE: 

  • Doe de kippenbouillon in een sauspan, breng het geheel aan de kook en verminder de hitte zodat het zachtjes suddert
  • Verhit de olie en de helft van de boter in een grote sauspan. Voeg de ui toe en bak het tot het zacht is
  • Roer de rijst en kook het voor 1-2 minuten. Voeg de Gallo Pinot Grigio wijn toe en roer het zachtjes tot het volledig geabsorbeerd is
  • Voeg een lepel van de hete kippenbouillon toe en roer voorzichtig tot het geabsorbeerd is
  • Zorg ervoor dat je de randen en onderkant van de pan raakt als je door de pan roert, anders zal de rijst vastplakken
  • Wanneer je de helft van de kippenbouillon toegevoegd hebt, roer dan in de kalkoen en blijf de bouillon toevoegen tot de rijst zacht is en de mix er dik en romig uit ziet
  • Roer de bonen en het laatste beetje bouillon erdoor
  • Als al de kippenbouillon gebruikt is en de rijst er nog niet zacht uit ziet, blijf dan kokend water toevoegen zodat je de juiste consistentie krijgt
  • Roer door de overgebleven boter, bieslook en de helft van de parmazaanse kaas. Kook het voorzichtig voor een minuut
  • Breng het geheel op smaak met zout en zwarte peper
  • Strooi de resterende parmazaanse kaas over het gerecht voordat je het serveert
  • Geniet van je gerecht met een glas Gallo Pinot Grigio voor een ultieme combinatie

Succes met koken en google zeker eens naar de grote keuze van de Gallo Wijnen!

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord