Draaiboek voor een vlinderfeestje

EEN HEERLIJK MEIDENFEESTJE

Oooh help, wat kun je toch druk zijn met de verjaardag van je kind. Wat ga je trakteren, wat geef je cadeau en wat doe je met het kinderfeestje? Een hectische, maar leuke tijd vind ik het. Vooral leuk omdat het gewoon zo fijn is om je kind lekker in het zonnetje te kunnen zetten. Ik liet al zien hoe je een mooie taart maakt (link naar blog), wat je zou kunnen trakteren (link naar blog) en vandaag maak ik de serie compleet met een draaiboek voor een kinderfeestje.

Linde heeft een vlinderfeestje gegeven. Het begint natuurlijk allemaal met de uitnodiging. Hiervoor heb ik een leuke foto gepakt en deze op de site van Kaartje2go bewerkt tot een uitnodiging. Ook de vlinders kun je op de site toevoegen. Ik heb een setje kaartjes thuis laten bezorgen zodat we de kaartjes zelf langs konden brengen bij Lindes vriendinnen.

Linde heeft op school een continurooster en is elke dag om kwart over twee uit. We hebben alle meisjes opgehaald en thuis zijn eerst de cadeautjes uitgepakt en daarna dronken ze wat ranja. Daarnaast heb ik wat spekjes, appelstukjes en druiven neergezet. ’s Avonds gingen we nog pannenkoeken eten, dus ik wilde niet te veel suikers voorschotelen.

Ik weet niet hoe het met jullie meisjes zit, maar Linde is gek op knutselen. Er moest dan ook echt een knutselactiviteit op het programma staan. Op mijn Pinterestpagina heb ik een board birthday Linde aangemaakt waarop ik ideeën heb verzameld voor haar verjaardag. Op Pinterest kwam ik iets tegen wat op deze vlinder leek, met wat eigen toevoegingen werd het onderstaande vlinder. De vleugels zijn een kleurplaat, zijn lijf een wc rol, wat chenille en glitters erbij en het feest is compleet voor de meiden. Ze vonden het allemaal erg leuk om te doen en de resultaten waren super.

IMG_7849IMG_8019

Na het knutselen zijn we naar een wat grotere speeltuin gegaan. Zodat de meiden lekker hun energie kwijt konden. Ook in de winter is het heerlijk om de kinderen vrij buiten te laten spelen. Buiten heb ik ze stuk voor stuk nog als vlindertje geschminkt. IMG_8046

We hebben het feest afgesloten met een heerlijke pannenkoeken maaltijd. Van karton heb ik een vlindermal gemaakt zodat ze poedersuiker in de vorm van een vlinder op hun pannenkoek konden strooien.
IMG_8051

 

Als bedankje zou je elk kind nog een kaartje kunnen sturen met een foto van haar eigen geschminkte snoetje. Die foto’s kun je maken tijdens het buiten spelen.

Heb jij ook een leuk idee voor een kinderfeestje dan horen wij het graag.

Latest posts by Annemarie Hendriksen (see all)

Geef een antwoord