Voor elk seizoen een andere highlight!
Salades, er is al veel over geschreven en toch is het niet altijd makkelijk om de ‘super’ salade te vinden. Moeilijk te zeggen, maar ik vind de salades bij thuis altijd erg lekker. In een restaurant wordt er soms te veel dressing over gedaan of je krijgt te veel sla en te weinig ingrediënten. De verhouding tussen ingrediënten en sla vind ik namelijk ook belangrijk. Het moet er niet alleen op neerkomen dat je alleen bladgroen aan het eten bent, maar daar zijn de meningen over verdeeld! Teveel ingrediënten vind ik persoonlijk ook weer niet helemaal goed. Je krijgt vaak een smaak explosie in je mond die je niet helemaal kunt thuisbrengen en bepaalde ingrediënten verliezen hun specifieke smaak!
Laatst heb ik de volgende salade gemaakt. Wij thuis zijn gek op vijgen. Vijgen zijn rijk aan kalium en voor de zoete bite erg lekker in een salade. De combinatie met camembert die soms neigt naar een beetje bitter, is erg lekker. De pijnboompitjes bak ik in de olijfolie, niet te veel, dit is tevens mijn dressing. De salade is compleet met een topping van cresses. Deze cresses heb ik onlangs ontdekt en zijn zo smaakvol. Meer heb je niet nodig, de salade is klaar.
Op een ‘American BBQ’ nam ik onlangs de klassieke mozarella, tomaat, basilicum salade mee. Beetje besprenkelt met olijfolie, afmaken met twee verschillende cresses en het ziet er fantastisch uit. De cresses worden veel gebruikt in restaurant in het betere segment, maar je kunt ze dus ook gewoon zelf kopen. Ik haal ze bij Natuurlijk in de markthal in Rotterdam.
Het ziet er naar uit dat vandaag weer een prachtige dag wordt, dan er is er niets mis mee om voor de lunch een salade te eten en de koolhydraten even te laten staan!
Succes!
Marieke Hagesteijn
Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)
- O My Bag: Cadeautip! - 5 oktober 2022
- DoDo: hotspot in centrum van Rotterdam - 14 september 2022
- O My Bag: tassen van appelleer! - 14 september 2022