Noodle-soep, klinkt zo simpel…

noodle-soep

Ramen Otaku of wel bezeten van noedels!

Bij ons thuis zijn ze gek op noodles. Noodle-soep is altijd in huis, maar dan heb ik het wel over de simpele kant-en-klaar pakjes! Af en toe maak ik wel verse noedelsoep. Maar als ik het boek Ramen Otaku lees, schaam ik me om te zeggen dat het verse noedelsoep is. Alles begint namelijk bij de bouillon en welke noedels je voor de soep gaat gebruiken. Ja, vergis je niet, er zijn wel meer dan 100 soorten noedels!

Al met al zou ik zelf mijn Noodle-soep beoordelen als een lekkere Soto, maar ik weet eigenlijk bijna zeker dat dat vloeken in de kerk is als ik dit boek doorblader en lees! Mijn oog valt op Curry Chio Ramen, deze lijkt me heerlijk alleen al om de garnalen. Maar als ik lees, besef ik dat er werk aan de winkel is! Want noodel-soep is niet zo maar soep…

Het boek Ramen Otaku

De Amerikaanse Sarah Gavigan is chef-kok van de populaire eetwinkel Otaku. Al Sarahs kennis en kunde over ramen komt rechtstreeks van de tradities rondom dit gerecht. De manier waarop ze de gerechten kookt is daarentegen helemaal van deze tijd. Hoewel het originele verhaal achter deze Japanse ‘noedelsoepen’ vaak iets mysterieus heeft, zijn de meer dan 40 recepten van Gavigan uiterst toegankelijk voor de thuiskok die meer over deze manier van koken wil leren.

Het fijne is dat Gavigan rekening houdt met de drukke thuiskok, die niet altijd tijd heeft om uren in de keuken te staan. Het resultaat is een praktische en heerlijke kookgids voor de lekkerste ramen thuis. Lees over de geschiedenis en magie van het gerecht, maar ook hoe je de bereiding van dit fantastische gerecht het beste thuis kunt doen.

Voor mij is er veel duidelijk geworden, noodle-soep is niet zo maar iets. Daar zit passie, tijd en bewuste keuze aan ingrediënten in.

Noedelsoep
Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord