Chocolade: Ik kan er niet van afblijven;)

De beloning van de dag: Chocolade!

Er is dan echt iets waar ik heel blij van word en dat is chocola. Hoe streng ik ook op mijn voeding let, ik kan niet zonder een stukje chocolade. Meestal ’s avonds na het eten bij een kopje thee vind ik zo’n traktatie, maar zo even tussendoor kan ik er ook moeilijk nee tegen zeggen. Natuurlijk heb ik zo mijn voorkeuren, maar bijna alles van chocola kan ik niet weigeren!

Wat een leuk weetje is, is dat vroeger chocolade gemaakt werd van de zaden van de tropische boom, de Theobroma cacao. Theobroma is het Griekse woord voor ‘voedsel van de goden.’ In de Azteekse samenleving was chocolade een voedsel voor de goden, het was enkel voorbehouden aan priesters, krijgers en voor mensen van adel. Chocolade werd geassocieerd met vruchtbaarheid en wijsheid. Pas eind 19e eeuw werden melk, cacaopoeder en cacaoboter samengevoegd tot wat we nu kennen als chocolade.

Maar goed terug naar mij;). Het lijkt wel of er een klein stemmetje in mij roept ‘Mariek het is er tijd voor’! Ook als ik uit eten ga en ik zie op de dessertkaart iets staan met chocolade (mousse, taart, ijs etc) kan ik het nauwelijks weerstaan! Sommigen spreken van een verslaving, anderen noemen het onzin. Qua verslaving, chocolade wordt vaak gezien als een oplossing bij een bepaalde stemming of emotie. Ik zie het ook om me heen, als men verdrietig is, stress heeft of een beloning zoekt voor iets wat minder leuk is, is dat meestal chocolade. Men zal dus eerder een reep chocolade opeten als men een beetje depressief is of last heeft van stress. Is dit dan een verslaving te noemen? Ik denk dat het gewoon psychisch is, dat blijf ik mezelf in ieder geval voorhouden!

Overigens ik koop ook chocolade bij de Lidl, heerlijk die dikke repen noten en/of rozijnen of de chocoladetruffels van Albert Heijn, onweerstaanbaar! Vroeger kon ik niet voorbij een winkel van Leonidas lopen en dan ging ik met name voor die grote witte met die dikke noot erop: Fantastisch! Poeh het water loopt me al weer uit mijn mond.
Nu heb ik iets supers in huis. Ik ga mijn ouders er vanavond op trakteren na het eten;). Ik heb een “Choco Moticion” (de naam zegt al genoeg) op de kop weten te tikken van Australian Homemade chocolade. Deze Choco Moticion wordt gemaakt van cacaobonen van de mooiste kwaliteit, die vervolgens worden omgetoverd tot de meest superieure chocolade. Kopen kun je het via hun website op Australianhomemade, maar ook in hun twee winkels in Den Bosch en Utrecht. Naast chocolade kun je van dit merk overheerlijke koffie en ijs kopen.
Hebben jullie ook een tik voor chocolade?
Chocolade
Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord