Delft: Uit in eigen land

Nederland heeft zoveel mooie plekjes te bieden

Uit in eigen land, eigenlijk moet ik bekennen dat Nederland me soms best kan verbazen. Nederland heeft echt een eigen karakter, eigen stijl en heel veel mooie plaatsen en plekjes om te bezoeken. Te veel om op te noemen natuurlijk, maar laatst was ik in Delft en ook hier werd ik er even aan herinnerd.

Het was zeker zo’n 20 jaar geleden dat ik voor het laatst in Delft was. Voorheen kwam ik er regelmatig zakelijk. Hadden we mensen over uit het buitenland dan was Delft een vaste stek waar we naar toe gingen. Het voordeel van deze prachtige studentenstad is dat het niet te groot is. Alles kun je bewandelen en het lijkt (ik hoop niet dat ik mensen hiermee beledig) een beetje op Amsterdam in het klein.

Juist de toeristische items zoals Delfs Blauw (Porcelijnen Fles), kaas en klompen worden hier volop aangeboden. En dat zijn wel de dingen die toeristen graag zien. Verder de sfeer van de oude panden, de grachten met bruggetjes en natuurlijk de grote Kerk brengen je echt helemaal op Nederlandse bodem.

Maar naast de toeristische attracties zijn er ook tal van restaurantjes en barretjes waar je heerlijk kunt eten en borrelen. Het is niet bepaald een stad om te winkelen. Natuurlijk het is er wel, maar alles draait naar mijn idee echt wel een beetje om de toerist en de student. Studenten, ja die zie je er ook volop. Fantastisch toch al die fietsende studenten, dan kun je alleen maar wensen dat je zelf ook nog zo jong was.

Al met al heb ik van Delft genoten en heb je dus zelf familie over uit het buitenland of wil je juist jouw kinderen iets echt Nederlands laten zien, dan is Delft echt bij uitstek een stad in het hart van de Randstad om eens een keer niet te passeren.

Succes!

Delft

Delft

Delft
Delft

Delft

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord