Toetje met zachte drop van Italiano

Toetje

Het lekkerste toetje van witte chocolademousse met rood fruit, zwarte drop en gorgonzola!

Durven jullie het aan om een dessert met drop te kiezen?

Geïnspireerd door de workshop koken met drop van Italiano, georganiseerd door Kroon op het Werk, ging ik thuis aan de slag. Het is met name de kleur die fascineert om er iets moois van te maken. Ik heb me laten leiden door een van de favoriete snoepjes van mijn kinderen en dat is drop met fruit! Ook daar de kleurencombinatie van is spectaculair en voor een chefkok waarschijnlijk nog veel mooier te decoreren.

Wat heb je nodig voor 6 personen:

Voor de mousse: 500 gram aardbeien, 250 gram witte chocolade, 2.5 dl. slagroom, 1 glaasje witte rum, een paar muntblaadjes en poedersuiker.

Voor de drop: zak drop van Italiano, basterdsuiker

Decoratie: Rood fruit (aardbeien, frambozen en granaatappel), geleisuiker, gorgonzola en eventueel blaadje munt

Witte chocolade mousse op de makkelijke manier!

Aardbeien in kleine stukjes snijden en in een kom doen (houdt een paar aardbeien achter). Bestrooien met de helft van de suiker en de fijngesneden muntblaaadjes. Dit door elkaar scheppen en afgedekt in de koelkast zetten.

Witte chocolade au bain marie laten smelten. Tegelijkertijd de slagroom kloppen tot een stevig geheel met de rest van de suiker. De gesmolten chocolade iets laten afkoelen en daarna voorzichtig door de slagroom roeren. De rum toevoegen (dit maakt de mousse net iets pittiger) en het geheel glad roeren. Daarna de mousse verdelen over een paar glaasjes, afdekken en op laten stijven in de koelkast, minimaal 30 minuten. Pas op dat je niet teveel per persoon rekent, het is ten slotte een dessert. Teveel vind ik nooit goed!

Dropsaus

De dropstaafjes in kleine stukjes snijden. Ik heb ze even au bain marie zacht laten worden met een klein scheutje water erbij. Daarna in de blender met een beetje suiker tot een gladde saus draaien. Dit decoreren op de bordjes en op laten stijven.

Decoratie

Voor de decoratie hebben we allereerst de aardbeien met munt.  Zet de overige aardbeien op met een beetje geleisuiker en laat de aardbeien zacht worden. Maak ze niet kapot, ik vind dat persoonlijk minder mooi, de smaak wordt er overigens niet minder van.

Het opmaken van de borden

Oe, ik vind dat altijd een pittig gedeelte. Als ik de chefkoks aan de gang zie, ben ik daar wel een beetje jaloers op. Het is niet mijn sterkste kant, maar ik ga er wat van maken;). De borden zijn al gedecoreerd met de drop. Zet het glaasje erbij met de chocolademousse met daarop de aardbeien met munt en een paar van de gelei-aardbeien. Decoreer het verder af met het fruit en een paar stukjes gorgonzola.

Ik denk dat het voor iedereen een heel aangenaam dessert is. Er zijn veel smaken in verwerkt, maar daar houd ik juist van!

Eet smakelijk!

Toetje
Ingredienten

Toetje

Toetje

Toetje
Hoofdingredient: Drop van Italiano
Toetje
Opmaak 1
Toetje
Opmaak 2

 

 

 

 

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

One Comment on “Toetje met zachte drop van Italiano”

Geef een antwoord