Foodhallen Rotterdam

Foodhallen

Meer dan even een hapje eten…

Even heerlijk onderuit met vriendinnen, man en/of kinderen, dat kan bij Foodhallen Rotterdam. Het was op een vrijdag middag dat ik met mijn vriendin in het centrum van Rotterdam liep en wij spontaan zeiden: “Laten we even gezellig ergens wat eten!” Op zo’n moment ben je met z’n tweetjes en toch kom je er niet helemaal uit waar je samen zin in hebt. En dan biedt Foodhallen Rotterdam de uitkomst.

Het is niet snel dat je direct onder de indruk bent van een locatie. Bij binnenkomst komt de gezelligheid je tegemoet en wordt je omarmt door de gesprekken van de aanwezigen en de muziek die dit keer door een DJ ten gehore wordt gebracht. Regelmatig speelt hier een live-band, maar deze avond niet. Sommigen zullen het misschien rumoerig vinden, ik houd er wel van. Wil je het iets rustiger dan kan dat ook en ga je of naar de grotere bar achterin of naar de loungeruimte waar je rustig kunt eten of koffie kunt drinken. Jouw plek kies je namelijk zelf uit. Je kunt overal neerstrijken, daar waar plaats is, ga je zitten! Gedurende de avond kun je gerust van plekje wisselen, dat maakt het juist afwisselend! Dus wil je later op de avond terug naar de bar, no problem!

Eerst een drankje… daar waren we aan toe! Bij de ‘wijnbar’ strijken we neer en laten ons verwennen met een heerlijke gin-tonic! Voor mij een ‘echte’, voor mijn vriendin een virgin! Dan begint het weekend toch echt goed zou je zeggen! Speciaal voor de filmdagen is er een gin-tonic genaamd “take me to the cinema”, natuurlijk met Bobby’s Gin en popcorn!

Maar dan waar natuurlijk alles om draait: eten! Iedereen kan hier iets lekkers vinden! De lekkerste wagyu hamburgers met super frieten, Dim Sum, Vietnamese lekkernijen, Indonesiche gerechten, Taco’s, Sushi, tapas en brochetta’s of Spaanse visgerechten. Wij kozen voor een combinatie van Dim Sum als voorafje en gingen als hoofdgerecht naar bar Pulpo. Deze was al favoriet bij voorbaat en heeft dat weer meer dan ooit bewezen. Woo, wat is de inktvis hier lekker, de langoustines zijn niet te versmaden en de knoflookfrietjes een must om te proeven! De kok vertelt ons dat de vis uitermate kieskeurig wordt uitgekozen, nadat ik hem verteld heb dat ik in Nederland zelden zulke zachte inktvis gegeten heb en deze meestal taai is. In Spanje zelf kun je uit meerdere soorten kiezen en weten we dat de ene nu eenmaal taaier is dan de andere!

Voor het dessert gaan we naar de rustigere hoek en genieten nog even van een verse gember thee met een overheerlijk apple-crumble taartje. In deze hoek kun je er ook voor kiezen om samen even een spelletje te doen. Niet bij je? Geen zorg, er staat een kast vol met spelletjes en leesboeken. Mocht je net iets meer energie kwijt willen, dan kun je ook sjoelen of tafeltennissen.

Foodhallen ligt op een unieke locatie. Vanuit hier ga je zo naar de bioscoop Lantaarnvenster of richting het nieuwe Luxor theater. Parkeren is geen probleem met twee grote parkeergarages heel dichtbij. Ben je met het openbaar vervoer, de metro stopt echt op nog geen 100 meter afstand! Allemaal redenen naast het lekkere eten om er eens te stoppen!

Het was een gezellige avond, heb er weer erg genoten, dus ik sluit af met: “tot de volgende keer!”

X

Foodhallen
Grote algemene bar
Foodhallen
DJ in the house!
Foodhallen
Inktvis natuurlijk bij Pulpo
Foodhallen
Bar Pulpo
Foodhallen
Cinema Gin
Foodhallen
Dim Sum
Foodhallen
Starten met een lekkere cocktail
Foodhallen
Dim Sum Bar
Foodhallen
De Foodhallen Rotterdam
Foodhallen
Eindigen met een verse gemberthee
Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord