Vrienden over de vloer…

Drie maanden Corona en hoe nu verder?

Net na het uitbreken van alle paniekverhalen, dat we allemaal zoveel mogelijk binnen moesten blijven, dat Nederland in een bijna Lockdown ging, had ik het best naar mijn zin thuis. We hebben een fijn huis met een tuin, dat is ons geluk en dat besef ik me zeker wel. Maar ik genoot en ik geniet er nog steeds van het gezin compleet veel thuis te hebben. Klusjes werden aangepakt, we gingen veel sporten en spelletjes doen. Puzzles werden uit de kast gehaald en een feestelijke maaltijd koken werd onderdeel van de dag.

Nu we een paar maanden verder zijn en de maatregelingen versoepeld worden, moet ik toegeven dat ik heel erg toe ben aan het zien van mijn vriendinnen en mijn ouders. Mijn ouders heb ik al een paar keer bezocht. Zij wonen op zich zelf en ik kan ze ontmoeten in de tuin door het mooie weer dat we continue hebben. Met vrienden vond ik dat lastiger, maar we hebben zo waar het eerste stel over de vloer gehad. Ik kan jullie niet uitleggen hoeveel energie me dat gaf. Of ik een avondje uit dansen was geweest. Ik liep de zondag erna helemaal op vleugels.

Toch vind ik het nog steeds een beetje dubbel. Het is fijn dat op dit moment de aantallen van besmetting aardig in controle zijn. Tegelijkertijd heb ik het gevoel dat het virus op de loer ligt om weer toe te slaan. En wat als het ons zelf overkomt? Ik ben daar nog steeds wel een beetje angstig voor en jullie? Wel geloof ik het houden van afstand, geen handen schudden en elkaar vooral niet knuffelen. Ik geloof erin dat dat al heel veel doet. Dus daar houd ik mij nog steeds aan.

Wel heb ik uitgekeken naar het moment dat de horeca weer open mag. Wat ongelooflijk fijn voor ze, maar ze zullen het wel behoorlijk druk krijgen en naar ik denk in meerdere shifts gaan werken als ze op de 30% nog goed willen draaien. Maar dat maakt ons niet uit, wij houden van laat eten, zeker in de zomermaanden. Dus ja, laat de zomer maar aanhouden, dan kunnen we er langzaam weer op uit, ook buitenshuis.

Ik ben benieuwd hoe jullie dit ervaren.

X

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord