Hoe ziet jullie ontbijt eruit?

Ontbijt, de goede start van de dag!

Bij mij kan het ontbijt echt variëren. Ik merk zelfs dat ik tijdens de corona tijd veel meer tijd besteed aan het ontbijt en er ook gevarieerde in ben gaan eten. Voorheen beperkte ik me snel tot kwark met fruit of havermout pap met blauwe bessen. Makkelijk, lekker en snel klaar natuurlijk, maar je kunt zoveel meer. En wat blijkt, dat andere kost ook helemaal niet zoveel tijd!

Onlangs maakte ik een een Avocado-banaan-aardbeiensmoothie. Deze is zo dik als pap en eet je dus gewoon met een lepel. Het bevat veel eiwitten, hetgeen een goede start is voor of ook na het sporten. Ik maakte er zoveel van dat ik genoeg had voor 2 dagen. Dan heb je de volgende dag een makkie!

Wat heb je nodig?

  • een avocado
  • banaan
  • verse aardbeien of frambozen
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • beetje limoen of citroensap
  • zoetstof eventueel naar smaak

Simpel is het: Doe alle ingrediënten in een blender en mixen maar! Vind je de smoothie te dik, kun je er een klein beetje water aan toevoegen, maar zeker niet te veel!

Dit ontbijt is een recept uit het boek “gezond afvallen” La Dolce Vitaal van Romana Switzer. Een boek met meer dan 80 recepten koolhydraatarm en glutenvrij. Ik zie het meer als gezond genieten van het leven!

Eet smakelijk!

 

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord