Fontein: Hotspot in Rotterdam centrum

Eet op het terras een lekker visje van de grill, of reserveer voor een vijfgangen diner met uitzicht op de Rotterdamse skyline

Het was een gewone maandag avond, maar voor ons wel een maandag die in onze vakantie valt. Elke dag moet dus gevierd worden en uit eten hoort daarbij. Wij genieten met name van dit soort momenten, ook omdat de mogelijkheden door Corona nog steeds enigszins beperkt zijn. Uit eten gaan hoort daar gelukkig niet bij, dus gingen wij genieten van de Mibrasa gerechten bij Fontein in Rotterdam op het Hofplein midden in het centrum.
Vers staat bij ons hoog in het vaandel! En dan ben je bij Fontein helemaal op het goede adres. Deze keer genoten wij van het terras beneden en het prachtige interieur binnen. Wauw, wat ziet het er prachtig uit en dat doet ook veel met je avondje uit. Rond kunnen kijken en genieten van wat je ziet, dat is echt al een eerste pre! Maar wat er op tafel kwam, overtrof onze verwachtingen. Wat hebben we zitten smullen zo na ons middagje shoppen in Rotterdam. Het gaf onze dag net dat extra gouden randje, het was echt een feestje!

Vers van de grill
Bij mooi weer zet Fontein de mibrasa grill op het terras en maakt chef Marcel Beijerling, bekend van De Viskantine, de lekkerste, snelle gerechtjes voor je klaar. Lik je vingers af bij heerlijke kippenvleugels, sappig buikspek of een stukje flat iron, of zet je tafel vol met een bordje schelpen, garnalen, een mooi stukje dorade of zalm. Liever vega? Bestel dan een volle salade met geitenkaas en biet of aubergine, of ga voor een gepofte paprika of asperges. Schuif vanaf vier uur ’s middags gezellig aanen geniet!

Dineren op het dakterras
Op de tiende verdieping van het pand heb je een prachtig uitzicht op het Hofplein en de Coolsingel. Reserveer een tafel in het rooftop restaurant en geniet van een uitgebreid vijfgangenverrassingsmenu van Fonteins chef Ronald Koolmees. Het menu met verse heerlijkheden wisselt wekelijks. Je kunt ook kiezen voor een bijpassend wijnarrangement. Vanaf 18.30 uur word je naar boven begeleid en start je (bij mooi weer) met een bubbel of gin-tonic op het dakterras, waarna iedereen tegelijk aan tafel gaat. Een drankje na het eten kan op het terras, waar je samen geniet van de late avondzon. Uiteraard houdt de chef rekening met eventuele allergieën. Je kunt al je wensen doorgeven bij je (verplichte) reservering op de site.

Fontein

Over Fontein
Aan het beroemde Hofplein in het hart van Rotterdam vind je Fontein, gevestigd in het voormalig Shell-gebouw. Net als de stad beweegt Fontein mee met het ritme van de dag. Hier begin je met een goede kop koffie, geniet je tijdens de lunch of diner van heerlijke gerechten en kom je samen met vrienden of collega’s om de dag af te sluiten met een gezellige borrel. Reserveren voor het terras is niet nodig.

Meer informatie over Fontein

Adres: Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam
Telefoon: 010 – 316 0423
Openingstijden: ma t/m vr vanaf 09.00, za vanaf 12.00 uur

Mibrasa terras: bij mooi weer van 16.00 tot 21.00 uur

Fontein Rooftop: wo t/m za, inloop vanaf 18.30 uur
vast menu: €47,50 (reserveren via https://www.fonteinrotterdam.nl/rooftop)

Website: https://www.fonteinrotterdam.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/fontein.rotterdam/
Instagram: https://www.instagram.com/fontein.rotterdam/

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord