Staycation in Nederland: Waar gaan we heen?

Brooks

Geniet van een dagje Amsterdam, eet bij Brooks en slaap bij Beethoven!!!

Het blijft een lastige periode, de één gaat op vakantie, de ander gaat toch naar het buitenland. Heel Europa kleurt geel, met hier en daar een locale uitzondering. Wat is wijsheid?

Wij genoten onlangs van een fijne dag op het strand in Zandvoort en zijn aansluitend fantastisch gaan eten bij Brooks in Amsterdam. Net aan de rand van Oud-Zuid ligt dit geweldige restaurant. Met open armen werden we ontvangen, wat een gastvrijheid! Daar begon alles mee.

Het eten was ongelooflijk lekker! Wij zeiden tegen elkaar “echt sterwaardig” en dat is niet vreemd. De Spaanse chef in de keuken is in opleiding geweest bij de besten en doet er alles aan om dat te laten zien en je natuurlijk te laten proeven. Alles was even lekker. Ik geloof dat ik nog nooit zo’n lekkere burrata heb gegeten. En Yes, er werd een heerlijke octopus-poot geserveerd, zoals ik dat ken hier in Spanje. Het toetje was ook nog eens zo bizar lekker.

En oh ja, de wijnen…. Aan de overkant zit een wijnbar, maar hé, deze wijnen overtreffen het wel. Het is een kwestie van weten! We werden verwend met een geheel op maat wijnarrangement en moesten wel geregeld water bijschenken om het alcohol niveau niet te hoog op te laten lopen. Maar goed als je blijft slapen bij Beethoven, dan rol je zo naar boven. Koffie toe was de afsluiter voor een volmaakt diner!

Met Corona is natuurlijk geheel rekening gehouden. Met mooi weer op het buitenterras is het totaal geen probleem, maar ook binnen is er meer dan afstand tussen de tafels. Een kleine buitentuin biedt nog plaats voor een enkeling, dus ook dat hoort tot de mogelijkheden.

De locatie in Oud-zuid vind ik persoonlijk geweldig. Ik houd van Oud-Zuid, gezellig shoppen bij kleine boetiekjes en snuffelen in allerlei leuke winkeltjes. En dan zo af kunnen sluiten, maakt je dag wel een ‘tien’-waardig! Ik kom hier zeker nog eens terug, want ik wil ook mijn geliefden hiervan laten genieten.

X

Brooks  Brooks

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord