Slanke gerechten, daar hebben we geloof ik zin in!

Bananenbrood met havermout

Bananenbrood, iedereen kent het wel, maar hebben we het ook wel eens zelf gemaakt? Maak je eigen bananenbrood met dit recept voor bananenbrood havermout! Lekker met een klein beetje roomboter. Smullen! En, ja je mag dit eten ook als je aan de lijn bent! Mensen lachen om corona kilo’s, maar ik geloof er wel in. Ik zie het aan me zelf. We kunnen niets, maar uit vermaak ga je toch lekkere dingen voor het weekend in huis halen. Dus nu we het voorjaar tegemoet gaan, moeten we misschien toch af en toe wat verantwoord snoepen;).
bananenbrood van havermout in plakjes op een bord

Wat heb je ervoor nodig?

100 gram havermout
3 bananen rijpe
3 eieren
50 gram gehakte walnoten
2 el kokosolie gesmolten
1/2 tl vanille-extract

Hoe pakken we het aan?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Prak de bananen fijn en mix samen met de walnoten, kokosolie en vanille-extract. Klop de eieren los in een kom.  Voeg de havermout en het bananenmengsel toe en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in een cakevorm. Bak het brood zo’n 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord