SPAGHETTERIA! Nieuwe ‘pasta’ hotspot in Rotterdam!

Pasta

Maak kennis met Spaghetteria Rotterdam

Pastaliefhebbers halen hun hart op bij het lekkerste pastarestaurant van de stad. In Italië eten ze pasta alleen met een vork. En nu ook in Rotterdam!​ De meest verste, traditioneel gemaakte pasta vind je bij Spaghetteria op de Nieuwe Binnenweg. In een ongedwongen, huiselijke sfeer eet je samen aan lange tafels de lekkerste pastagerechten. Vers uit eigen keuken, écht op z’n Italiaans.

Bij Spaghetteria proef je de kunst van het pasta maken. Want alles wordt gemaakt in een eigen laboratorio artigianale: een ambachtelijke werkplaats waar volgens de traditie van het Italiaanse pastagilde pasta wordt gemaakt. Elk met zijn eigen vorm, oorsprong en bereidingswijze. ’s Avonds verwerken de uitsluitend Italiaanse chefs van Spaghetteria de dagverse pasta in zes verschillende gerechten in het dagelijks wisselende menu. De pasta’s worden afgemaakt met geurende klassieke sauzen, bereid met de lekkerste seizoensgroenten. Vol smaak en zonder poespas.

Traditionele gerechten
In de keuken staan uitsluitend Italiaanse chefs die koken zoals ze dat thuis hebben geleerd. Zoals de welbekende pasta met ‘frutti di mare’: spaghetti met venusschelpen en mosselen, met kersentomaat, witte wijn, knoflook en chili. Of pappardelle met ragout van ree in rode wijn met rozemarijn en grana padano. Bij Spaghetteria kunnen alle gerechten op het menu, op de ravioli na, ook in een glutenvrije variant worden geserveerd. Ook bij een lactose-, noten- of andere allergie blijft er genoeg keuze over om een lekker bordje pasta te kunnen eten.

Rumoerig op z’n Italiaans
In Italië eet en drinken de mensen samen, dus bij Spaghetteria schuift iedereen gezellig bij elkaar aan. Sluit aan bij één van de grote tafels of neem plaats aan een hoge bar. Zo dompel je meteen onder in het Italiaanse huiskamergevoel, waar de gasten elkaar ontmoeten en chefs in de keuken vol passie staan te kokerellen. De drankkaart is klein, maar uiteraard voorzien van mooie wijnen. Na het eten kun je heerlijk nagenieten met een tiramisù, een espresso of een huisgemaakte sgroppino of limoncello.

Biologisch-dynamische producten
Voor bewust eten ben je bij Spaghetteria aan het juiste adres. Zo zijn de twee soorten bloem die er voor de pasta worden gebruikt afkomstig van biologisch-dynamische boerderijen in Toscane en Umbrië. Ook de gebruikte groenten bij Spaghetteria zijn biologisch en afkomstig van Cooperativa Ortofrutticola Cedof: een Italiaans consortium van boeren dat continu zoekt naar manieren om haar voetafdruk te verkleinen. Bij de Italiaanse kaasmakerij Lanzillotti wordt de romige ricotta geproduceerd volgens een ambachtelijk, eeuwenoud proces, waarbij verspilling uit den boze is.

Ook wordt er gelet op dierenwelzijn. De gebruikte eieren in de pasta zijn uitsluitend scharreleieren, en ook aan het vlees en de vis wordt gedacht. Alle vis heeft het MSC– of ASC-keurmerk. Het wild komt rechtstreeks van de Veluwe waar de wildstand nauwkeurig gecontroleerd en beheerst wordt. De varkens van de Italiaanse worst op het menu scharrelen op de Toscaanse boerderij Terra de Sienna Salumi vrij rond. Zo komt alles via een verantwoorde weg van de keuken op jouw bord.

Meer informatie over pastabar Spaghetteria Rotterdam:

Adres: Nieuwe Binnenweg 77, 3014 GE Rotterdam
Openingstijden: Dagelijks vanaf 17:00 uur
Website: https://www.spaghetteria.nl/
Instagram: https://www.instagram.com/spaghetteria_pastabar/
Facebook: https://www.facebook.com/spaghetteria.rotterdam/

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

Latest posts by Marieke Hagesteijn (see all)

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord