Heerlijk ontspannen met een meeslepend verhaal

Terug naar het strandhuis – Mary Alice Monroe

Meer dan ooit heb ik de behoefte om me even terug te trekken met een heerlijk boek. Even niet aan Corona denken, maar me mee laten slepen in het geraas van anderen. Of het nu fictie is of waar gebeurd, het maakt me op het moment even niet uit, als het maar lekker weg leest.

Ik kijk uit naar het volgende boek: Terug naar het strandhuis van Mary Alice Monroe. Een boek uit een serie van vijf, daar houd ik ook van. Ik vind het fijn als het na één boek nog niet ophoudt, maar dat je je er lekker in kunt vastbijten en kunt uitkijken naar het volgende deel.

Terug naar het strandhuis is een bijzonder en emotioneel relaas over familiebanden en een onverwerkt verleden: liefde, haat en vergeving. Een boek dat ik normaal het liefst in mijn strandstoel zou weg lezen, maar dat doen we nu gewoon lekker thuis in de bank of misschien wel in een hoekje in de tuin.

Over het boek

De veertigjarige Caretta heeft al jaren geen contact meer met haar familie die in het zuiden van het land woont. Op een dag ontvangt ze een brief van haar moeder waarin zij haar dochter vraagt naar huis te komen. Omdat Caretta de controle over haar eigen leven aan het kwijtraken is, besluit ze terug te gaan naar het strandhuis op het mooie Carolina Lowcountry, waar zij opgroeide.

Al snel krijgt het eilandritme vat op haar: ze kan zich voor het eerst in lange tijd weer ontspannen en ziet dat het leven weer zin heeft. Het strand, de zee, haar thuis… Caretta gaat zich ontfermen over bedreigde schildpadden en haalt oude banden aan met mensen die zij dacht verloren te hebben. Haar belangrijkste levensles leert zij door het hernieuwde contact met haar moeder. Het is een les waarbij liefde zeker ook zijn offers zal vragen.

Vanaf 1 mei in de winkels!

Marieke Hagesteijn

Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!
Marieke Hagesteijn

About Marieke Hagesteijn

Altijd druk met een hecht, werkend en sportief gezin. Zeer geïnteresseerd in alles op het gebied van sport, voeding, gezondheid en koken. Een combinatie waarbij het ene het andere aanvult! Daarnaast ook fashionista, houd van de mooie dingen in het leven. Motto: Geniet van elke dag!

View all posts by Marieke Hagesteijn →

Geef een antwoord